fbpx

211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Λουΐζος Σωτήρης – Πιάνο ιδιαίτερα μαθήματα

Λουΐζος Σωτήρης – Πιάνο

Trinity College of Music

Τμήμα Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Περιοχή κατοικίας: Αθηναίων

Εξυπηρετεί τις περιοχές: Αγίας Παρασκευής, Αθηναίων, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου - Χολαργού, Φιλοθέης - Ψυχικού, Χαλανδρίου, παραδίδει μαθήματα και μέσω διαδικτύου

Μεταπτυχιακός – Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών:

Master of Music in Piano Performance


Διαθεσιμότητα:

Δευτέρα

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Τρίτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Τετάρτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Πέμπτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Παρασκευή

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Σάββατο

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Κυριακή

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Διδακτική Πείρα:

Ο Σωτήρης Λουίζος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα  πιάνου στο Ωδείο Κέρκυρας. Στη συνέχεια φοίτησε στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στην τάξη της Milena Mollova, μαθήτρια του μεγάλου πιανίστα Emil Gilels, αποκτώντας το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο βραβείο.

Με υποτροφία του Σωματίου «Κόσμος εν Αρμονία» της Μαδρίτης, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Trinity College of Music του Λονδίνου, (BMus & MMus),  με καθηγητή τον Yonty Solomon. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (τάξη Μαρίας Κωλέττη και  Έλενας Μουζάλα).

Μελέτησε  κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του μουσικού στερεώματος όπως οι  Paul Badura Skoda, Jean-Francois Heisser, Maxim Moguilewsky, Joaquin Sorianno,William Aide, Martino Tirimo, Chantal Stigliani, Γιώργος Χατζινίκος, Δόμνα Ευνουχίδου  ενώ έλαβε μέρος στα διεθνή σεμινάρια της Ακαδημίας της Βιέννης με καθηγητή τον Andrzej Jasinski. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς σε όλα σχεδόν τα είδη Μουσικής δωματίου και συνοδείας λυρικού τραγουδιού.

Έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως τα βραβεία “Felix Mendelssohn- Bartholdy” και “Gina Bachauer”, ενώ τιμήθηκε με υποτροφίες από το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και το Trinity College.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.)  και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία).

Προσκεκλημένος του 15ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έδωσε ρεσιτάλ στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας πιανίστα Gina Bachauer.

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από το θάνατο του Robert Schumann, έδωσε ρεσιτάλ στο Chapel του Old Royal Naval College του Λονδίνου, αποκλειστικά με έργα του Γερμανού συνθέτη ενώ εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συνέπραξε  ως σολίστ με την  “Orchestra de Extremadura” της Ισπανίας υπό τον Jesus Amigo, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο αρ. 21 KV 467 του W.A Mozart.

Εμφανίστηκε ως σολίστ με την Καμεράτα και Μαέστρο τον Yang Yang στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και με τη Βασιλική Ορχήστρα της Δανίας στο Θέατρο “Απόλλων” της Σύρου (Φεστιβάλ Κυκλάδων).

Με αφορμή την Ημέρα των Μουσείων της Ιταλίας, συνέπραξε σε ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με τον διακεκριμένο βαθύφωνο Χριστόφορο Σταμπόγλη στο Καπιτώλιο της Ρώμης.

Πρόσφατα έδωσε ρεσιτάλ στο  Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, αφιερωμένο στα τελευταία έργα του Frederic Chopin, ενώ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμήθηκε από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer με το Βραβείο του Νέου Καλλιτέχνη της χρονιάς. 

Με εμπειρία διδασκαλίας 17 χρόνων,έχει  διδάξει σε ωδεία της Ελλάδας (Ωδείο Κέρκυρας, Ωδειο Φίλιππος Νάκας) και ιδιωτικά στην Ελλάδα και το Λονδίνο σε όλα τα επίπεδα. Δίδαξε επίσης ως αναπληρωτής καθηγητής πιάνου σε Μουσικά σχολεία της Ελλάδας (Μουσικό σχολείο Βόλου, Λευκάδας, Λαμίας) καθώς και ως καθηγητής μουσικής στο Κολλέγιο Αθηνών.


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό

Στατιστικά Εκπαιδευτικού

Συνολικές προβολές προφίλ: 163

Αιτήσεις από μαθητές: 5

Ημερομηνία δημοσίευσης προφίλ: 21/09/2018


Σημείωση: η καταμέτρηση των προβολών ξεκίνησε στις 25/9/2019

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com
Λογιστήριο: accounting[at]iphestus.com
Copyright © Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, 2019. All Rights Reserved. Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας από την Webnest.gr