211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Παπαγιαννακόπουλος Ανδρέας – Κιθάρα ιδιαίτερα μαθήματα

Παπαγιαννακόπουλος Ανδρέας – Κιθάρα

Conservatory of Utrecht/The Netherlands

Τμήμα Jazz/Pop/Education

Περιοχή κατοικίας: Aθήνα

Παραδίδει Ιδιαίτερα Μαθήματα Κιθάρας, στις περιοχές: Δάφνη, Ζωγράφου, Καισαριανή, Παπάγου,

Παραδίδει online μαθήματα: Όχι

Διαθεσιμότητα:

Δευτέρα

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Τρίτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Τετάρτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Πέμπτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Παρασκευή

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Σάββατο

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Κυριακή

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Διδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Κιθάρας

Πιστεύω ότι ο σκοπός της μουσικής διδασκαλίας πρέπει να είναι η απελευθέρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων που υπάρχουν σε κάθε μαθητή.

Ο στόχος μου κάθε φορά είναι να μάθω τι οδηγεί ένα άτομο και θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική και πιο συγκεκριμένα με την κιθάρα. Για μένα, η συγκίνηση του είναι το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός σχεδίου μαθήματος που στοχεύει στην επίτευξη των μουσικών στόχων του…

Τα μαθήματα αναφέρονται και προσανατολίζονται προς το χώρο της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής όπως τζαζ, funk, blues.
Πιο συγκεκριμένα:

Ρεπερτόριο

Το ρεπερτόριο επικεντρώνεται στα παραπάνω είδη καθώς και σε μουσικές προτάσεις του σπουδαστή που στοχεύουν στην κάλυψη των προσωπικών του μουσικών επιλογών.

Θεωρία

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο σπουδαστής ενισχύεται με βασικές γνώσεις της θεωρίας που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα τη μουσική που θέλει να παίξει.

Για τους σπουδαστές που επιθυμούν να εμβαθύνουν στη σύγχρονη ανώτερη θεωρία, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τόσο την αρμονία της τζαζ όσο και την εκπαίδευση σε ακουστικές δεξιότητες (ear training) και την ενσωμάτωσή τους στα jazz μουσικά σύνολα.

Αυτοσχεδιασμός

Αυτοσχεδιασμός είναι η δεξιότητα της προσωπικής έκφρασης μέσα απο τα παραπάνω στύλ κατα τα οποία έχει καλλιεργηθεί. Ο σπουδαστής αναπτύσει αυτή την δεξιότητα μέσα απο ένα πλήρες και εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών.

Τεχνική

Η τεχνική του οργάνου εξετάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού (σκάλες, τρόποι, arpeggios κλπ.) επίσης δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην στάση του σώματος για την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμούy (Alexander technique/ορθοσωματική μέθοδος). Όλα τα μαθήματα συνοδεύονται από επιλεγμένη μουσική βιβλιογραφία καθώς και διαδραστικά βίντεο που βοηθούν τους μαθητές στη μελέτη τους.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στον Βόλο. Σε ηλικία έξι ετών αρχίζει τα πρώτα μαθήματα στην μουσική (αρμόνιο) τα οποία γρήγορα εγκαταλείπει λόγω ‘‘ακατάλληλου’’ δασκάλου. Καθώς τα χρόνια περνούν η αγάπη για την μουσική παραμένει και φτάνοντας στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών καταπιάνεται με την ηλεκτρική κιθάρα και αυτοδίδακτος συμμετέχει στην ροκ μπάντα του Βόλου ‘‘Αδράστεια’’. Το μικρόβιο τον οδηγεί στην Αθήνα όπου παράλληλα με τις σπουδές στο τμήμα θεατρικών σπουδών ξεκινάει μαθήματα jazz κιθάρας με καθηγητή τον Γρηγόρη Ντάνη, συμμετέχει στα jazz μουσικά σύνολα του Σύλβιου Σύρου (ωδείο Athenaeum) και αργότερα του Γρηγόρη Ντάνη και του Νίκου Σιδηροκαστρίτη. Το 2005, το μικρόβιο τον οδηγεί στην Ολλανδία οπου φοιτά στο Utrechts Conservatory of music στο τμήμα jazz and pop με κυρίως όργανο ηλεκτρική κιθάρα (μουσική εκτέλεση – παιδαγωγική κατεύθυνση) και καθηγητές τους Eef Albers και Wim Bronnenberg. Παρακολουθεί σεμινάρια απο σπουδαίους μουσικούς της Ολλανδικής και της διεθνούς jazz σκηνής οπως τους Bert van den Brink , Ge Bijvoet, Richie Beirach, Jesse van Ruller, Hein van de Gein, Kenny Wheeler. Δραστηριοποείται έντονα στην jazz σκηνή του Άμστερνταμ και της Ουτρέχτης παίρνοντας μέρος σε jazz μουσικά σύνολα (ensembles, big bands) διδάσκοντας αλλά και δημιουργώντας τα προσωπικά του projects Yiafka Playground μαζί με τον Στέλιο Χατζηκαλέα, Black Cats Jazz Band, Volos Jazz Orchestra. Στο cd του τεύχους Ιουλίου/Αυγούστου 2012 του περιοδικού jazz and Τζαζ συμμετέχει το project Yiafka Playground.

Το 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται ως μουσικός και εκπαιδευτικός (καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας στο μουσικό σχολείο της Λάρισας, σεμινάρια jazz αυτοσχεδιασμού στο Δημοτικό ωδείο Βόλου). Από τον Ιούνιο του 2011 είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στον Νovafm 106. Το 2013 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Makrinitsa jazz festival.

Το 2010 δημιουργεί το ”εργαστήρι jazz αυτοσχεδιασμου ”Μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που αναφέρεται σε όσους/ες θέλουν να ασχοληθούν με την εκμάθηση της jazz  μουσικής και του αυτοσχεδιασμού.

Ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται  με σημαντικούς Έλληνες μουσικούς (Γιώργος Κοντραφούρης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, κ.ά.)

Το 2014 παρέα με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου-τύμπανα και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο δημιουργεί το project leoforio…. όπου παίζονται προσωπικές του συνθέσεις. Το leoforio… first stop, ηχογραφείται  και κυκλοφορεί το 2016 απο την Re-define productions.

To 2017 θα παρουσιαστεί στο festival new jazz generation 2017 στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωνάση.

Το 2018 παρουσιάζει το leoforio…-first stop στο Syros jazz festival με τους Ηλία Καρκαβέλια στο μπάσο και τον Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα.

Διοργανώνει το improjazzworkshopΕξειδικεύσεις:

Ηλεκτρική

ΑκουστικήΜοιραστείτε αυτή τη σελίδα


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό

Ξένες Γλώσσες

ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών

ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών

ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών

ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικών

ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών

ιδιαίτερα μαθήματα ρωσικών

ιδιαίτερα μαθήματα τουρκικών

ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικών

ιδιαίτερα μαθήματα βουλγαρικών

ιδιαίτερα μαθήματα κινεζικών

ιδιαίτερα μαθήματα ιαπωνικών

Σχολικά

ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών

ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής

ιδιαίτερα μαθήματα χημείας

ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής

ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικών

ιδιαίτερα μαθήματα βιολογίας

ιδιαίτερα μαθήματα οικονομικών

ιδιαίτερα μαθήματα κοινωνιολογίας

ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικού

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.comΓια εκπαιδευτικούς

Εγγραφή Εκπαιδευτικού

Πίνακας Διαχείρισης Μαθημάτων

Σεμινάρια

Γραφείο Διασύνδεσης

Ασφαλιστικά προγράμματα

Πληρωμή/Ανανέωση Συνδρομής

Εγγραφή για Φοιτητές