211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Παυλίδης Πόλυς – Ποντιακή Λύρα ιδιαίτερα μαθήματα

Παυλίδης Πόλυς – Ποντιακή Λύρα

Περιοχή κατοικίας: Εύοσμος

Online μαθήματα: Ναι

Εξυπηρετεί τις περιοχές: Δέλτα, Θεσσαλονίκη - Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη - Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη - Εύοσμος, Θεσσαλονίκη - κέντρο, Θεσσαλονίκη - Κορδελιό, Θεσσαλονίκη - Μενεμένη, Θεσσαλονίκη - Νεάπολη, Θεσσαλονίκη - Πολίχνη, Θεσσαλονίκη - Πυλαία, Θεσσαλονίκη - Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη - Συκιές, Θεσσαλονίκη - Χορτιάτης, Θεσσαλονίκη - Ωραιόκαστρο,


Αναλαμβάνει:

Παιδιά Φοιτητές Ενήλικες

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Διαθεσιμότητα

 

Δ

Τ

Τ

Π

Π

Σ

ΚΒασικός Τίτλος Σπουδών

Οικονομικό Γυμνάσιο Δράμας

Τμήμα ΑυτοδίδακτοςΔιδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Ποντιακής Λύρας

Πολύκαρπος (Πόλυς) Παυλίδης είναι Πόντιος λυράρης, τραγουδιστής και δάσκαλος της ποντιακής λύρας.

Αρχικά εργάστηκε στη Δράμα, παίζοντας λύρα σε γάμους, χορούς και σε νυχτερινά κέντρα της πόλης και της γύρω περιοχής, καθώς και στους γύρω νομούς (Καβάλα , Ξάνθη κ.α.). Το 1985 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί και έκτοτε κατοικεί μόνιμα σ’ αυτή. Έχει εργαστεί σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βέροια, Δράμα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κατερίνη καθώς και στο εξωτερικό, όπως Γερμανία, Σουηδία, Αυστραλία και Φιλανδία . Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες, όπως οι Θόδωρος Παυλίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Νικολαΐδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Σάββας Ζαπουνίδης, κ.α. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δάσκαλος ποντιακής λύρας το 1981 αρχικά στη Δράμα στους Συλλόγους "Ποντίων Μικροχωρίου", "Κουδουνίων", "Γραμμένης", "Μικρόπολης" κ.α.. μέσω των προγραμμάτων ΝΕΛΕ (Νομαρχιακή επιτροπή λαϊκής επιμόρφωσης). Συνέχισε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 κι έπειτα τα μαθήματα του στην Θεσσαλονίκη στον Σύλλογο "Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού", στον Σύλλογο "Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης", στον σύλλογο "Πρωτοβουλία για το ποντιακό ζήτημα", στον Σύλλογο Ποντίων Μεσαίου Θεσσαλονίκης "ο Πόντος", στον Σύλλογο Αμπελοκήπων "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" και στην Ένωση Ποντίων Μενεμένης "Eύξεινος Πόντος" Ως δάσκαλος της ποντιακής λύρας εργάστηκε και στο Δημοτικό ωδείο Δράμας κατά το σχολικό έτος 2016-2017. Συνεχίζει να εργάζεται στον "Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού" Θεσσαλονίκης από το 1991 έως και σήμερα και από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινά την συνεργασία του και μαθήματα στο Ωδείο Άνω Πόλης.

 

Η καταγραφή στο πεντάγραμμο όλης σχεδόν της ποντιακής μουσικής παράδοσης σε ένα βιβλίο από τον Πολύκαρπο Παυλίδη είναι μοναδική στη μουσική βιβλιογραφία. Το βιβλίο " Εις ήχον λύρας " που εκδόθηκε το 2011 από τον εκδοτικό οίκο των αδελφών Κυριακίδη σε συνεργασία με τον "Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου -Κορδελιού" Θεσσαλονίκης, περιέχει 280 παραδοσιακά τραγούδια και χορούς του Πόντου και της ευρύτερης περιοχής στο πεντάγραμμο, καθώς επίσης και οδηγίες για τη διδασκαλία της ποντιακής λύρας και τα βασικά στοιχεία της θεωρίας της μουσικής.

 

Έχει ηχογραφήσει συνολικά 15 δίσκους και c.d. 1) ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΠΟΡΠΑΤΩ με το Βασίλη Μιχαηλίδη 2) ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΥΝΕ με το Γιώργο Νικολαΐδη 3) Η ΜΑΝΑ με το Σάββα Ζαπουνίδη 4) ΑΣΗΝ ΡΙΖΑΝ ΣΑ ΚΛΑΔΙΑ με το Γιώργο Νικολαΐδη 5) Η ΜΑΝΑ ΕΝ ΘΕΟΣ με το Γιώργο Σιδηρόπουλο 6) ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ με το Βασίλη Μιχαηλίδη 7) ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ με το Βασίλη Μιχαηλίδη 8) ΑΠΛΩΣΟΝ ΘΕΕ Μ' ΤΟ ΧΑΙΡΙ Σ' (προσωπικό άλμπουμ) 9) ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΚΑΛΟΜΗΝΑ με τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης 10) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (προσωπικό άλμπουμ) 11) ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (προσωπικό άλμπουμ) 12) ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ με το Γιώργο Νικολαΐδη 13) ΤΟΝ ΠΟΝΤΟΝ ΕΡΩΘΥΜΕΣΑ σε συνεργασία με το Στάθη Νικολαϊδη και με τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης 14) ΔΥΟ ΛΑΛΙΑΣ σε συνεργασία με το Θόδωρο Παυλίδη 15) ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (προσωπικό άλμπουμ).

 

Αν λοιπόν επιθυμείτε να ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι μας στην ποντιακή λύρα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

 

Τέλος, μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά βίντεο με δείγματα δουλειάς μου παρακάτω:

https://youtu.be/_b9eY8xjFfg

 

https://youtu.be/WQl9llzenNU

https://youtu.be/roqsMR1W6ro

https://youtu.be/8bUL_SFK89Y

https://youtu.be/PXnG02D6224

https://www.youtube.com/watch?v=opMYlu2aMLs

 

 

 

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό


Τύπος μαθήματος
Ξένες Γλώσσες

ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών

ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών

ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών

ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικών

ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών

ιδιαίτερα μαθήματα ρωσικών

ιδιαίτερα μαθήματα τουρκικών

ελληνικά ως ξένη γλώσσα

ιδιαίτερα μαθήματα βουλγαρικών

ιδιαίτερα μαθήματα κινεζικών

ιδιαίτερα μαθήματα ιαπωνικών

Σχολικά

ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών

ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής

ιδιαίτερα μαθήματα χημείας

ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής

ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικών

ιδιαίτερα μαθήματα βιολογίας

ιδιαίτερα μαθήματα οικονομικών

ιδιαίτερα μαθήματα κοινωνιολογίας

ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικού

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.comΓια εκπαιδευτικούς

Εγγραφή Εκπαιδευτικού

Σύνδεση Μελών

Πίνακας Διαχείρισης Μαθημάτων

Σεμινάρια

Γραφείο Διασύνδεσης

Πληρωμή/Ανανέωση Συνδρομής

Εκπαιδευτικό Υλικό