211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Ράπτης Χριστίνα – Βιολί ιδιαίτερα μαθήματα

Ράπτης Χριστίνα – Βιολί

Περιοχή κατοικίας: Αθήνα-κέντρο

Online μαθήματα: Όχι

Εξυπηρετεί τις περιοχές: Αγία Παρασκευή, Αθήνα-Αμπελόκηποι, Αθήνα-Βοτανικός, Αθήνα-Γκύζη, Αθήνα-κέντρο, Αθήνα-Κυψέλη, Αθήνα-Νέος Κόσμος, Αθήνα-Παγκράτι, Αθήνα-Πατήσια, Αθήνα-Πετράλωνα, Αθήνα-Σεπόλια, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Καισαριανή, Κηφισιά, Κορωπί, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Παπάγου, Περιστέρι, Σπάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός, Ψυχικό,


Αναλαμβάνει:

Παιδιά Φοιτητές Ενήλικες

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Διαθεσιμότητα

 

Δ

Τ

Τ

Π

Π

Σ

ΚΒασικός Τίτλος Σπουδών

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Bard College (Νέα Υόρκη)

Τμήμα Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Bard College (Νέα Υόρκη)Διδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Βιολιού

Παραδίδω ατομικά και ομαδικά μαθήματα μουσικής και βιολιού σε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής ανεξαρτήτως ηλικίας από το 2011. Αρχικά στη Θεσσαλονίκη, ύστερα στη Νέα Υόρκη και πλέον στην Αθήνα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 που μετακόμισα μόνιμα, αφιερώνω εξίσου το χρόνο μου μεταξύ διδασκαλίας και συναυλιών.

Η φιλοσοφία της διδασκαλίας μου βασίζεται στο να προσφέρω με αγάπη και δοτικότητα τις γνώσεις μου γύρω από την πρακτική του βιολιού με τον ίδιο όμορφο τρόπο που το έκαναν και οι δάσκαλοί μου και με βοήθησαν στο να αγαπήσω το βιολί ακόμα περισσότερο και να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Τα μαθήματα πάντα προσαρμόζονται ως προς την ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας στις ανάγκες και τους στόχους του εκάστοτε μαθητή, με σεβασμό και κατανόηση στους ξεχωριστούς χρόνους που χρειάζεται ο καθένας για να κατακτήσει τις δεξιότητες που απαιτεί το βιολί. Η διαδικασία εκμάθησης του βιολιού και της μουσικής διεγείρει τις αισθήσεις, καλλιεργεί την αισθητική και την αντίληψη του ανθρώπου και κυρίως βοηθάει στην όξυνση της αυτοσυγκέντρωσης.

Ειδικότερα για τα παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 4-6 χρόνων, έχω αναπτύξει έναν ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας συνδυάζοντας διάφορα μουσικά παιδαγωγικά συστήματα (Kodály, Suzuki, Orff), εμπλουτισμένα με δικές μου ιδέες, ο οποίος βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή ότι όλα τα παιδιά αγαπούν τη μουσική, εμπνέονται και μαγεύονται από αυτήν όταν τους δώσεις τα κατάλληλα ερεθίσματα. Έτσι, με το “μαγικό χαλάκι της μουσικής” τα παιδιά μαθαίνουν να ακούνε κλασική μουσική ενώ χαλαρώνουν και αφήνονται στους ήχους και την “αφήγηση” του εκάστοτε έργου. Στη συνέχεια, το κάθε παιδί ενθαρρύνεται να εκφράσει το αποτύπωμα της φαντασίας του μέσα από κάθε ταιριαστό σε αυτό καλλιτεχνικό δίαυλο, όπως χορό, θέατρο και ζωγραφική. Η εκμάθηση της βασικής θεωρίας αναγνώρισης φθόγγων και ρυθμών γίνεται πράξη μέσα από παιχνίδια όπως οι “φανταστικές κολοκύθες” και τα “πολύχρωμα cupcakes”, ενώ στο τέλος του πρώτου χρόνου κάθε παιδί συνθέτει τη δική του μουσική. Παράλληλα τραγουδώντας μαθαίνουν πιο εύκολα να παίζουν βιολί, καθώς στήνουν τις βάσεις για μία καλή τεχνική που θα χρειαστεί αργότερα. 

...Η τέχνη και η μουσική ειδικότερα δεν είναι πολυτέλεια στις μέρες μας, αλλά το καταφύγιο για να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε την ανθρωπιά και τα όνειρά μας.Αντικείμενα Εξειδίκευσης

Εισαγωγικές Μουσικών ΣχολείωνΚλασικό ΒιολίΜουσικοθεραπείαΜουσικοκινητική

Αξιολογήσεις μαθητών:

Όλες οι αξιολογήσεις ελέγχονται για την εγκυρότητά τους.

Μαθητής: Μαρια Γεωργιάδου (07/07/2020) Κλασσικό βιολί
Αξιολόγηση: Η Χριστίνα Ράπτης μας υποδέχθηκε στο χωρο της (violin studio)κι απο τα πρώτα λεπτά κέρδισε την εμπιστοσύνη μας, με την ευγένεια και τη γλυκύτητα της! Έχει έναν μοναδικό τρόπο να ελίσσεται και να μεταδίδει τις γνώσεις της, με πολλή αγάπη, αφοσίωση, υπομονή αλλά και επιμονή τόσο στην τεχνική του βιολιού όσο και στη θεωρία της μουσικής. Κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να εξελίξει σε αλματωδες επίπεδο την 7ετων κόρη μου με μεθοδικότητα και οργάνωση, επιτυγχάνοντας να αποκτήσει συγκέντρωση, ευελιξία και μεγάλη αγάπη για το βιολί. Είναι πραγματικά άξια δασκάλα και την ευχαριστούμε θερμά!

Μαθητής: Αλέξανδρος Καραγεωργόπουλος (01/07/2020) Violin
Αξιολόγηση: Η Χριστίνα ειναι πολυ φιλική και προσιτή δασκάλα. Σε κάνει να νιώθεις άνετα και είναι αρκετά μεθοδική. Το μάθημα ειναι εύχαριστο και κατάφερα να παίξω τα πρώτα μου τραγουδάκια πιο σύντομα απο οτι θα περιμενα. Την συνιστώ!

Μαθητής: Θεοδώρα Καλλιονίδου (11/08/2020) Κλασικό Βιολί.
Αξιολόγηση: Η Χριστίνα είναι πολύ φιλική, και σε κάνει να νιώθεις άνετα. Σε βοηθάει πολύ και ότι κι αν χρειαστείς είναι πάντα εκεί, να σου λύσει τις απορίες και να σε καθοδηγήσει. Έχει πολύ υπομονή και επιμονή. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να σου μαθαίνει την τεχνική του βιολιού και την θεωρία της μουσικής και να σε καθοδηγεί. Είναι μια υπέροχη καθηγήτρια.

Μαθητής: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΥΡΟΥ (31/07/2020) ΒΙΟΛΙ
Αξιολόγηση: Η κα Ράπτη είναι μια πολύ γλυκιά δασκάλα ιδιαίτερα αγαπητή από τα παιδιά! Ο τρόπος με τον οποίο φέρνει σε επαφή το παιδί με το βιολί είναι ιδιαίτερα ευφάνταστος γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον του μαθητή, Επίσης, η διδασκαλία της είναι διανθισμένη με αρκετά παιχνίδια (μουσικό χαλάκι κτλ) και αυτό καθιστά το μάθημα ιδιαίτερα ευχάριστο. Η μικρή μου εξοικειώθηκε με το βιολί σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τη δυσκολία του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου για παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, έχει αγαπήσει το βιολί και όλο αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην κα Ράπτη.

Μαθητής: ANDRIANA SAMARIDOU (03/08/2020) μαθήματα βιολιού
Αξιολόγηση: Τα μαθήματα της 5χρονης ανηψιάς μου πάνε εξαιρετικά και η μητέρα της και εγώ είμαστε ευτυχείς που η Χριστίνα είναι η δασκάλα της. Η μικρή μας είναι ενθουσιασμένη και ανυπομονεί κάθε φορά για το μάθημα βιολιού της. Επιζητάει μόνη της το βιολί για να παίξει μέσα στην ημέρα και ζητάει από την μητέρα της πριν κοιμηθεί να της βάζει την μουσική που ακούει με την δασκάλα της στο “μαγικό χαλάκι της μουσικής”. Κάθε φορά που τους επισκέπτομαι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να μου παίξει τα τραγουδάκια της στο βιολί. Έχει σημειώσει ήδη πολύ μεγάλη πρόοδο καθώς μέσα σε λίγα μαθήματα παίζει το “φεγγαράκι μου λαμπρό”. Έχοντας μουσικές γνώσεις βεβαιώνω ότι η Χριστίνα είναι εξαιρετική δασκάλα μουσικής και βιολιού και είναι μοναδική σε αυτό που κάνει. Έχει αναπτύξει έναν δικό της τρόπο διδασκαλίας που ωθεί τους μαθητές της να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την μουσική. Είναι πραγματικά ιδανική για παιδιά, καθότι τα καταλαβαίνει και τα νοιώθει έχοντας άριστη επικοινωνία και σύνδεση μαζί τους. Την διακρίνει μεγάλη υπομονή, πείρα και μεθοδικότητα, και το κυριότερο είναι ότι αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και το μεταδίδει με ηρεμία και χαρά. Νοιώθουμε τυχεροί τόσο η μητέρα της όσο και εγώ που την γνωρίσαμε και είμαι ιδιαίτερα ανακουφισμένη που η ανηψιά μου έχει έναν τέτοιον άνθρωπο να την εμπνέει! Πραγματικά την προτείνω από καρδιάς σε κάθε γονέα που θέλει να μάθει το παιδί του βιολί!Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό


Τύπος μαθήματος
Ξένες Γλώσσες

ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών

ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών

ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών

ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικών

ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών

ιδιαίτερα μαθήματα ρωσικών

ιδιαίτερα μαθήματα τουρκικών

ελληνικά ως ξένη γλώσσα

ιδιαίτερα μαθήματα βουλγαρικών

ιδιαίτερα μαθήματα κινεζικών

ιδιαίτερα μαθήματα ιαπωνικών

Σχολικά

ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών

ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής

ιδιαίτερα μαθήματα χημείας

ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής

ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικών

ιδιαίτερα μαθήματα βιολογίας

ιδιαίτερα μαθήματα οικονομικών

ιδιαίτερα μαθήματα κοινωνιολογίας

ιδιαίτερα μαθήματα δημοτικού

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.comΓια εκπαιδευτικούς

Εγγραφή Εκπαιδευτικού

Σύνδεση Μελών

Πίνακας Διαχείρισης Μαθημάτων

Σεμινάρια

Γραφείο Διασύνδεσης

Πληρωμή/Ανανέωση Συνδρομής

Εκπαιδευτικό Υλικό