211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Ράπτης Χριστίνα – Βιολί ιδιαίτερα μαθήματα

Ράπτης Χριστίνα – Βιολί

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Bard College (Νέα Υόρκη)

Τμήμα Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Bard College (Νέα Υόρκη)

Περιοχή κατοικίας: Αθηναίων

Παραδίδει Ιδιαίτερα Μαθήματα Βιολιού, στις περιοχές: Αγίας Παρασκευής, Αθηναίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνος, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Καισαριανής, Κηφισιάς, Κρωπίας, Νέας Ιωνίας, Παπάγου - Χολαργού, Περιστερίου, Φιλοθέης - Ψυχικού, Χαλανδρίου,

Παραδίδει online μαθήματα: Ναι

Διαθεσιμότητα:

Δευτέρα

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Τρίτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Τετάρτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Πέμπτη

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Παρασκευή

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Σάββατο

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Κυριακή

πρωί
μεσημέρι
απόγευμα

Διδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Βιολιού

Παραδίδω ατομικά και ομαδικά μαθήματα μουσικής και βιολιού σε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής ανεξαρτήτως ηλικίας από το 2011. Αρχικά στη Θεσσαλονίκη, ύστερα στη Νέα Υόρκη και πλέον στην Αθήνα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 που μετακόμισα μόνιμα, αφιερώνω εξίσου το χρόνο μου μεταξύ διδασκαλίας και συναυλιών.

Η φιλοσοφία της διδασκαλίας μου βασίζεται στο να προσφέρω με αγάπη και δοτικότητα τις γνώσεις μου γύρω από την πρακτική του βιολιού με τον ίδιο όμορφο τρόπο που το έκαναν και οι δάσκαλοί μου και με βοήθησαν στο να αγαπήσω το βιολί ακόμα περισσότερο και να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Τα μαθήματα πάντα προσαρμόζονται ως προς την ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας στις ανάγκες και τους στόχους του εκάστοτε μαθητή, με σεβασμό και κατανόηση στους ξεχωριστούς χρόνους που χρειάζεται ο καθένας για να κατακτήσει τις δεξιότητες που απαιτεί το βιολί. Η διαδικασία εκμάθησης του βιολιού και της μουσικής διεγείρει τις αισθήσεις, καλλιεργεί την αισθητική και την αντίληψη του ανθρώπου και κυρίως βοηθάει στην όξυνση της αυτοσυγκέντρωσης.

Ειδικότερα για τα παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 4-6 χρόνων, έχω αναπτύξει έναν ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας συνδυάζοντας διάφορα μουσικά παιδαγωγικά συστήματα (Kodály, Suzuki, Orff), εμπλουτισμένα με δικές μου ιδέες, ο οποίος βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή ότι όλα τα παιδιά αγαπούν τη μουσική, εμπνέονται και μαγεύονται από αυτήν όταν τους δώσεις τα κατάλληλα ερεθίσματα. Έτσι, με το “μαγικό χαλάκι της μουσικής” τα παιδιά μαθαίνουν να ακούνε κλασική μουσική ενώ χαλαρώνουν και αφήνονται στους ήχους και την “αφήγηση” του εκάστοτε έργου. Στη συνέχεια, το κάθε παιδί ενθαρρύνεται να εκφράσει το αποτύπωμα της φαντασίας του μέσα από κάθε ταιριαστό σε αυτό καλλιτεχνικό δίαυλο, όπως χορό, θέατρο και ζωγραφική. Η εκμάθηση της βασικής θεωρίας αναγνώρισης φθόγγων και ρυθμών γίνεται πράξη μέσα από παιχνίδια όπως οι “φανταστικές κολοκύθες” και τα “πολύχρωμα cupcakes”, ενώ στο τέλος του πρώτου χρόνου κάθε παιδί συνθέτει τη δική του μουσική. Παράλληλα τραγουδώντας μαθαίνουν πιο εύκολα να παίζουν βιολί, καθώς στήνουν τις βάσεις για μία καλή τεχνική που θα χρειαστεί αργότερα. 

...Η τέχνη και η μουσική ειδικότερα δεν είναι πολυτέλεια στις μέρες μας, αλλά το καταφύγιο για να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε την ανθρωπιά και τα όνειρά μας.Εξειδικεύσεις:

Κλασικό Βιολί

Μουσικοκινητική

Μουσικοθεραπεία

Εισαγωγικές Μουσικών Σχολείων

Αξιολογήσεις μαθητών:

Όλες οι αξιολογήσεις ελέγχονται για την εγκυρότητά τους.

Μαθητής: Αλέξανδρος Καραγεωργόπουλος (01/07/2020) Violin
Αξιολόγηση: Η Χριστίνα ειναι πολυ φιλική και προσιτή δασκάλα. Σε κάνει να νιώθεις άνετα και είναι αρκετά μεθοδική. Το μάθημα ειναι εύχαριστο και κατάφερα να παίξω τα πρώτα μου τραγουδάκια πιο σύντομα απο οτι θα περιμενα. Την συνιστώ!Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό

Στατιστικά Εκπαιδευτικού

Συνολικές προβολές προφίλ: 433

Αιτήσεις από μαθητές: 16

Ημερομηνία δημοσίευσης προφίλ: 11/09/2019

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com
Λογιστήριο: accounting[at]iphestus.com