Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση

211 800 0071

phone

Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00

Σκύφτα Αλεξάνδρα - Γαλλικά

Σκύφτα Αλεξάνδρα – Γαλλικά

tutor photo

Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα:

Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Μεταπτυχιακός – Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών:

 Εξειδίκευση στην "Διδασκαλία ξένων γλωσσών σε παιδιά προσχολικής και πρώτησ σχολικής ηλικίας", στο Εθνικο και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 


Επαγγελματική Πείρα:

Εξ'αποστάσεως εξειδίκευση στην "Διδασκαλία ξένων γλωσσών σε παιδιά προσχολικής και πρώτησ σχολικής ηλικίας", στο Εθνικο και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησα το 2005 και έκτοτε έχω εργαστεί ως καθηγήτρια γαλλικών σε φροντιστήρια όπως το CESS Χολαργού, το AXON Γαλατσίου και Λαμπρινής, το AXON Xολαργού. Εχω διδάξει μαθητές τάξεως προκαταρτικής μέχρι και το Β2. Απο το 2007 εως το 2014 συνεργάστηκα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ως εξετάστρια, διορθώτρια και επιτηρήτρια.


Σεμινάρια - Επιμόρφωση:

 

Ιανουάριος 2017-Ιούνιος 2017

"Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία", ΕΚΠΑ Εξ'αποστάσεως εκπαίδευση

Σεπτέμβριος  2013

Συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο 7 θεματικών ενοτήτων «Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας» , το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος».

 Ιούνιος        2012       

Συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στη Σχολή Γονέων ν. Αττικής, με θέμα «Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή»

04/09/06- 08/09/06   

Συμμετοχή σε σεμινάρια της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής (Αpf) , με θέμα την εκμάθηση και την διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς.

 

  • Le texte littéraire et le Cadre Européen Commun de référence.
  • De l’enseignement a l’apprentissage du Flé.
  • La motivation et la dimension francophone

 03/06/06

Συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο  του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, με θέμα την εκμάθηση των Γαλλικών μέσα από χαρούμενες δραστηριότητες.

Μάιος 2006                          

Συμμετοχή σε σεμινάρια του Πανελληνίου  Συλλόγου Καθηγητών Πτυχιούχων Πανεπιστημίου σε συνεργασία  με το Αριστοτέλειο Πανε/μιο Θες/κης , με θέμα την διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας και την ανάπτυξη του γραπτού και προφορικού λόγου.

 

  • Identifier des methods et des techniques pour concevoir un cour «didactical» des documents en function des publiques et des competences.
  • Applications didactiques de l’approche actionnelle de l’usage des langues, élaboration d’activités communicatives et orales de réception, de production, de médiation et d’interaction.

19/11/ 2005

 

Συμμετοχή σε σεμινάρια του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Πτυχιούχων Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘμε θέμα τον ρόλο του καθηγητή-εμψυχωτή στις τάξεις αρχαρίων και την διδασκαλία των γαλλικών στο δημοτικό με τη βοήθεια του Ίντερνετ.

 

  • Internet et enseignement du Flé à l’école primaire: pour une Evaluation des ressources disponibles
  • Le rôle du professeur-animateur dans les classes des faux-débutants.

 

 

 

 Nοέμβριος 2005

 Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών διάρκειας 12 ωρών , με θέμα τις 4 ενότητες διπλωμάτων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.

 

  • Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης και δομή DELF/DALF

 

 

15/09/03- 04/11/03

 Συμμετοχή στο σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη και πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων χρήσης τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας», που διοργάνωσε το ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, στον πλαίσιο του Ε.Π «Κοινωνία της πληροφορίας», διάρκειας 100 ωρών.

 

 

 


Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071 (αστική χρέωση)
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com- Εγγραφές Καθηγητών

- Teachers Club - Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Sitemap

Όροι Χρήσης

Πολιτική απορρήτου

Blog

Πίνακας Διαχείρισης Μαθημάτων

Εκτέλεση Πληρωμής