211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Τιμπλαλέξης Περικλής – Βιολί ιδιαίτερα μαθήματα

Τιμπλαλέξης Περικλής – Βιολί

Περιοχή κατοικίας: Αθήνα-Παγκράτι

Online μαθήματα: Ναι

Εξυπηρετεί τις περιοχές: Άγιος Δημήτριος, Αθήνα-Αμπελόκηποι, Αθήνα-Γκύζη, Αθήνα-κέντρο, Αθήνα-Νέος Κόσμος, Αθήνα-Παγκράτι, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Παπάγου, Υμηττός,


Αναλαμβάνει:

Παιδιά Φοιτητές Ενήλικες

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Διαθεσιμότητα

 

Δ

Τ

Τ

Π

Π

Σ

ΚΒασικός Τίτλος Σπουδών

ΕΚΠΑ

Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα Δίπλωμα Βιολιού με Άριστα Παμψηφεί, Παιδαγωγική Κατάρτιση από το ΕΚΠΑ, Καθηγητής Βιολιού βάσει της 100114/3342/26-3-2010 Υπ. Πολιτισμού.Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών

Παρακολούθηση Master Courses στην Scuola di Alto Perfezionamento Musicale di Saluzzo στην Ιταλία.Διδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Βιολιού

15ετής διδακτική εμπειρία σε παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων και μαθημάτων σε Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία, Μουσικά Σχολεία και σχολές. Συγκεκριμένα: 

  • 10ετής διδακτική εμπειρία στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
  • 3ετής διδακτική εμπειρία στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου
  • 6ετής διδακτική εμπειρία σε Μουσικά Σχολεία 
  • 1ετής διδακτική εμπειρία στο Εθνικό Ωδείο

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

  Άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας (Δ.Ω.Λ.) με τον καθηγητή Σταλήμερο Γεώργιο, συνέχισε με τον καθηγητή Franc Shestani και το 2002 πήρε Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ”, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων το κονσέρτο για βιολί του J. Sibelius, τη Chaconne του J.S.Bach και το 5ο κονσέρτο βιολιού του W.A.Mozart.   

   Στη συνέχεια παρακολούθησε Master Courses στη Μουσική Ακαδημία του Saluzzo (Scuola di Alto Perfezionamento Musicale di Saluzzo) στην Ιταλία και σεμινάρια με τους Pedro Cortinas, Stefano Vegnareli, Martin Kosh, Γιώργο Χατζηνίκο κ.α. Έχει συνεργαστεί με αρχιμουσικούς όπως οι Peter Lukas Graf, Renato Serio, Marcello Rota, Antonio Cipriani, Zbigniew Preisner, Giulio Svegliado, Hobart Earle, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Βύρων Φιδετζής, Άλκης Μπαλτάς, Ηλίας Ερζένη, Συμεών Κόγκαν, Μύρων Μιχαϊλίδης, Γιώργος Πέτρου, Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, Μιχάλης Παπαπέτρου, Αλέξανδρος Αγραφιώτης, Πέτρος Στυλιανού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Χατζηλοϊζου και Γιώργος Κουντούρης. Τον Απρίλιο του 2002 διακρίθηκε στον διαγωνισμό εγχόρδων του πανελλήνιου πνευματικού κέντρου ‘Ο ΦΙΛΩΝ’.

   Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δ.Ω.Λ. με την οποία έχει εμφανιστεί πολλές φορές ως σολίστ, με σημαντικότερη εξ αυτών το 1998 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2003 ήταν μέλος και από το 2009 έως το 2011 Α’ Κορυφαίος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βόλου, με την οποία έχει εμφανιστεί και ως σολίστ.

   Έχει περιοδεύσει στην Ιταλία με τη Διεθνή Ορχήστρα Ιταλίας (Orchestra Internazionale d`Italia) και έχει συμπράξει με την Orchestra Classica Italiana, την Ορχήστρα Εγχόρδων της Μουσικής Ακαδημίας του Saluzzo, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Orchestra Mobile ως εξάρχων, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με την οποία περιόδευσε στην Κίνα, την Athens Philharmonic με την οποία εμφανίστηκε στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, την Academica Ορχήστρα Αθηνών, την Camerata Europaea, την Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, την Ορχήστρα "Παλίντονος Αρμονία" του Γιάννη Μαρκόπουλου και την Ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

   Έχει βρεθεί επί σκηνής με καλλιτέχνες από ποικίλα μουσικά ρεύματα, όπως: Vanessa Mae, Emma Shapplin, Zbigniew Preisner, Mick Harvey, Teresa Salgueiro, Solomon "The King" Burke, Jose Carreras, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Νίκο Κυπουργό, Σόνια Θεοδωρίδου, Μαρία Φαραντούρη, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Νταλάρα, Σταμάτη Σπανουδάκη, Μάριο Φραγκούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φωτεινή Δάρρα, Μανώλη Λιδάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Κωστή Μαραβέγια, Κώστα Μακεδόνα, Monifa Harris, Martha Moreleon, Ζωρζ Πιλαλί, Βασιλική Καρακώστα, Λιζέτα Καλημέρη, Monika.  

   Μεταξύ άλλων έχει ηχογραφήσει το 2012 το αγγλόφωνο EP "FREE" με τον Παναγιώτη Τερζάκη που κυκλοφόρησε σε 7 χώρες, το 2013 συμμετέχει στη διεθνή παραγωγή Mythodea του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολάου, το 2015 ηχογραφεί στο δίσκο "Ιδανικές Φωνές" του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μυγδάνη (ποίηση Κ. Καβάφη), το 2018 συμμετέχει στην ηχογράφηση του δίσκου "Φυλαγμένα στην Ψυχή" του Μίμη Πλέσσα και στο δίσκο "Affection" για κουιντέτο εγχόρδων και κιθάρα του Β. Ρακόπουλου, το 2019 ηχογραφεί στο δίσκο "PS I love you" του Μάριου Φραγκούλη και είναι ιδρυτικό μέλος της Athens Recording Orchestra του Studio SIERRA με την οποία ηχογραφεί σταθερά τα τελευταία χρόνια για την ελληνική και ξένη δισκογραφία.

   Από το 2015 συμμετέχει στην όπερα "Η Ωραία Ελένη" του J. Offenbach στο θέατρο Olvio, στο θέατρο Αυλαία (2015), στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (2017), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2017) και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2018).

   Το 2016 συμμετέχει στην όπερα "Αλτσίνα" του G. F. Handel με την ομάδα ΡΑΦΗ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και στην όπερα "Ελένη" του Α. Καρατζίκη στο θέατρο Κνωσός.

   Τις σεζόν 2016- 2017 και 2017-2018 συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παράσταση ‘Ο Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα’ της Μαριβίτας Γραμματικάκη.

   Το 2018 συμμετέχει στην όπερα "Ιδομενέας" του W. A. Mozart για κουιντέτο εγχόρδων και σολίστ στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην performance "Rage Park" του Σταύρου Γασπαράτου στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στην παιδική όπερα "Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι " της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

   Το 2019 περιοδεύει με την όπερα "Η Μεγαλοψυχία του Τίτο" του W. A. Mozart για κουιντέτο εγχόρδων και σολίστ, εμφανίζεται ως εξάρχων στην οπερέτα "Σατανερί" του Θ. Σακελλαρίδη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συμμετέχει στην performance "PUNCH" του Christian Benvenuti.

   Το 2020 συμμετέχει στην πρωτότυπη παράσταση του West End του Λονδίνου "Phantom of the Opera" και στη θεατρική παράσταση "Φεγγάρι από Χαρτί" στο Εθνικό Θέατρο.  

    Συμμετέχει σε σύνολα Μουσικής Δωματίου, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Cantus Ethnic Music Band και Cherry Trio, δύο μουσικών σχημάτων κλασικής, tango, jazz, world, και ελληνικής έντεχνης μουσικής και εμφανίζεται τακτικά με το κουαρτέτο εγχόρδων "Frog String Quartet".Αντικείμενα Εξειδίκευσης

Κλασικό ΒιολίΠαραδοσιακό Βιολί


Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό


Τύπος μαθήματος
Ιδιαίτερα Μαθήματα

Ξένες Γλώσσες

Δημοτικό Σχολείο

Γυμνάσιο - Λύκειο

Φοιτητικά

Μουσικά Όργανα

Εικαστικά

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com

facebook linkedin twitter instagram

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Blog

Sitemap

Όροι Χρήσης

Εκπαιδευτικό ΥλικόΓια εκπαιδευτικούς

Εγγραφή Εκπαιδευτικού

Σύνδεση Μελών

Πίνακας Διαχείρισης Μαθημάτων

Σεμινάρια

Γραφείο Διασύνδεσης

Πληρωμή/Ανανέωση Συνδρομής