211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Χριστοπούλου Αθηνά – Πιάνο – Μουσικοπαιδαγωγικά ιδιαίτερα μαθήματα

Χριστοπούλου Αθηνά – Πιάνο – Μουσικοπαιδαγωγικά

Περιοχή κατοικίας: Καισαριανή

Online μαθήματα: Ναι

Εξυπηρετεί τις περιοχές: Αγία Παρασκευή, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα-Αμπελόκηποι, Αθήνα-Βοτανικός, Αθήνα-Γκύζη, Αθήνα-κέντρο, Αθήνα-Κυψέλη, Αθήνα-Νέος Κόσμος, Αθήνα-Παγκράτι, Αθήνα-Πατήσια, Αθήνα-Πετράλωνα, Αθήνα-Σεπόλια, Αργυρούπολη, Βούλα, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Παπάγου, Ταύρος, Υμηττός, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός, Ψυχικό,


Αναλαμβάνει:

Παιδιά Φοιτητές Ενήλικες

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Διαθεσιμότητα

 

Δ

Τ

Τ

Π

Π

Σ

ΚΒασικός Τίτλος Σπουδών

Ινστιτούτο Kodály

Τμήμα Choir conductor/Kodály music pedagogyΔιδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Πιάνου

Eίμαι καθηγήτρια μουσικής και εργάζομαι στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Παραδίδω μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες τυπικής / μη τυπικής ανάπτυξης.Είμαι συμβεβλημένη και με ωδείο σε περίπτωση που ο μαθητής εκφράσει την επιθυμία να κατοχυρώσει τις σπουδές του.

*Ειδική εκπτωτική πολιτική σε ευπαθείς ομάδες

Εντατική μάθηση για τους ενήλικες.

Εκπαίδευση και Εκπόνηση εργασιών σε σπουδαστές ιδιωτικών/δημοσίων σχολών.

Πολυετής ενασχόληση ( από το 2000) στον εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χώρο κλασικού και ελαφρού ρεπερτορίου, με αρκετές συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις/φεστιβάλ, καθώς και σε παραγωγές γνωστών καλλιτεχνών.

Μusic recording studio owner

- Μαθήματα Εξειδίκευσης

• Πιάνο/Αρμόνιο

Κλασσικό - Μοντέρνο με ρεπερτόριο επιλογής του μαθητή - δυνατότητα γραφής παρτιτούρας.

•Φωνητική (Σύστημα Kodály)

• Μουσική προπαιδεία-αγωγή

•Μουσικοκινητικά όργανα

•Προετοιμασία για την εισαγωγή υποψηφίων σε Μουσικά Σχολεία.

Σπουδές

- Kodály music pedagogy/Choir conductor

Ινστιτούτο Kodály

- Πιάνο

- Αρμόνιο

- Ακορντεόν

- Κρουστά (παραδοσιακά)

- Διεύθυνση χορωδίας

- Αρμονία

- Αντίστιξη

- Φούγκα

- 4ης πιστοποιημένη φοίτηση Βυζαντινής μουσικής

- Φωνητική (Σύστημα Kodály)

- Mουσικοθεραπεία (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο)

- Ειδική Αγωγή (Πάντειο)

- Παιδοψυχολογία(Πάντειο)

- Διαπολιτισμική εκπαίδευση

- Σύστημα Braille

- Πλήθος Σεμιναρίων - Μουσικοπαιδαγωγικές/Παιδαγωγικές Επιμορφώσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς)

Αρθρογράφος σε γνωστές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.

*Η κατοχύρωση σπουδών σε ωδείο, αφορά και άτομα με δυσκολίεςΔημοσιεύσεις:

Εφαρμόζεται Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα

➤ Willems

➤ Orff

➤ Kodaly

Λίγα λόγια 

Το Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Kodály δημιουργήθηκε από τον Ούγγρο συνθέτη, εθνομουσικολόγο και μουσικοπαιδαγωγό Zoltán Kodály (1882-1967), ο οποίος χρησιμοποίησε τις εφευρέσεις του John Curwen (1816-1880) που ήταν γνωστές ως “φωνομιμικά σύμβολα”, τις ρυθμικές συλλαβές για τη ρυθμική ανάγνωση που επινόησε ο Joseph Chevé (1804-1864) και τη παιδαγωγική φιλοσοφία του J.H. Pestalozzi (1746-1827). Η παραδοσιακή μουσική της Ουγγαρίας και η επαφή του με τον συνθέτη Béla Bartok (1881-1945) τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός μουσικοπαιδαγωγικού συστήματος, που έδινε βάρος στην εκπαίδευση της φωνής και του αυτιού μέσα από το τραγούδι και τη μουσική ακρόαση.

Το τραγούδι στο σύστημα Kodály θεωρείται μία φυσική ικανότητα, ανάλογη με αυτή της ομιλίας. Ο Kodály αποθάρρυνε τη συνεχή υποστήριξη της φωνής με τη συνοδεία ενός μουσικού οργάνου. Καταλληλότερο μέσο για την καλλιέργεια της αντίληψης της τονικότητας θεωρούσε το δίφωνο τραγούδι “a capella”, με το οποίο τα παιδιά μπορούσαν να συγχρονίζονται τονικά ακούγοντας ο ένας τον άλλον. Στη ρυθμική ανάγνωση και το ρεπερτόριο που μαθαίνει ο μαθητής του συστήματος Kodály περιλαμβάνονται, αρχικά, παραδοσιακά τραγούδια του τόπου διαμονής του και της πατρίδας του, ενώ αργότερα περνάει σε έργα κλασικής μουσικής. Επίσης, η διατονική κλίμακα διδάσκεται, αφού έχει διδαχθεί η πεντατονική- μιας και το πεντατονικό στοιχείο ανήκει στα βασικά χαρακτηριστικά της ουγγρικής μουσικής παράδοσης. Τα πρώτα μουσικά κομμάτια που διδάσκεται ο μαθητής είναι γραμμένα πάνω σε λίγες μόνο νότες και σε μικρά μελωδικά διαστήματα.

Ένα από τα τρία βασικά εργαλεία του συστήματος Kodály είναι η χρήση του “σχετικού sol-fa”, το οποίο βοηθάει στην εύκολη και γρήγορη εκμάθηση και καταγραφή της μελωδίας ενώ καλλιεργεί την εσωτερική ακοή και τη μουσική μνήμη. Έχει τις ρίζες του στο “σύστημα των εξαχόρδων” του Guido d’Arezzo (991-1033) και τη “σχετική-δυναμική” σχέση των φθόγγων μεταξύ τους, ενώ βασικός κανόνας είναι η ονομασία της τονικής κάθε μείζονος κλίμακας ως “do” και κάθε ελάσσονος κλίμακας, ως “la”. Δεύτερο εργαλείο στο σύστημα Kodály αποτελούν τα “φωνομιμικά σύμβολα”- σήματα των χεριών, το καθένα από τα οποία αναπαριστά έναν μουσικό φθόγγο. Χρησιμοποιούνται κυρίως στη διδασκαλία των μικρών μαθητών βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν την κίνηση των φθόγγων και τα διαστήματα που σχηματίζουν μεταξύ τους. Η χρήση ρυθμικών συλλαβών για την απαγγελία του ρυθμού αποτελεί το τρίτο εργαλείο του συστήματος Kodály. Πριν την εκμάθηση των χρονικών αξιών, ο μαθητής διδάσκεται τον ρυθμό με τη χρήση μικρών μουσικών μοτίβων και ρυθμικών σχημάτων, τα οποία είναι συνήθως χτισμένα πάνω σε δύο ή τρεις νότες. Για κάθε ρυθμικό σχήμα και χρονική αξία υπάρχει και μία αντίστοιχη συλλαβική ονομασία, όπως η συλλαβή “ta” για τη χρονική αξία του τετάρτου και οι συλλαβές “ti-tiri” για το ρυθμικό σχήμα “όγδοο- δύο δέκατα έκτα”. Τέλος, κάποιοι γενικοί στόχοι του συστήματος Kodály είναι η ανάπτυξη της έμφυτης μουσικότητας, η γνωριμία του παιδιού με βασικές μουσικές έννοιες, η επαφή με τη μουσική του κληρονομιά, αλλά και με την παγκόσμια μουσική δημιουργία μέσα από τη μελέτη, την εκτέλεση, την ακρόαση και την ανάλυση ποιοτικών μουσικών έργων.

 

Κύριο μέλημα του Kodály ήταν η μαζικοποίηση της μουσικής εκπαίδευσης. Για αυτό τον σκοπό επεδίωξε τη συγκέντρωση παραδοσιακών ουγγρικών  μελωδιών, με τις οποίες θεωρούσε ότι έπρεπε να διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά. Ο ίδιος έχει γράψει μεγάλο αριθμό έργων για παιδική χορωδία, ενώ σήμερα το σύστημα Kodály αποτελεί ουσιαστικά το εθνικό ουγγρικό μουσικό σύστημα.

 Αντικείμενα Εξειδίκευσης

Ανώτερα ΘεωρητικάΕισαγωγικές Μουσικών ΣχολείωνΜουσικοθεραπείαΜουσικοκινητική


Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα


Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό


Τύπος μαθήματος
Ιδιαίτερα Μαθήματα

Ξένες Γλώσσες

Δημοτικό Σχολείο

Γυμνάσιο - Λύκειο

Φοιτητικά

Μουσικά Όργανα

Εικαστικά

Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com

facebook linkedin twitter instagram

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Blog

Sitemap

Όροι Χρήσης

Εκπαιδευτικό ΥλικόΓια εκπαιδευτικούς

Εγγραφή Εκπαιδευτικού

Σύνδεση Μελών

Πίνακας Διαχείρισης Μαθημάτων

Σεμινάρια

Γραφείο Διασύνδεσης

Πληρωμή/Ανανέωση Συνδρομής