Πανελλήνιο
Δίκτυο Καθηγητών

211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Ψηφιακά εργαλεία για να εμπλουτίσετε το μάθημα Αγγλικών!

Είστε έτοιμοι να άλλαξετε τον τρόπο που κάνετε το μάθημά σας όλα αυτά τα χρόνια και να χρησιμοποίησετε την βοήθεια της τεχνολογίας για να το βελτιώσετε;

Τα ψηφιακά εργαλεία διευκολύνουν τον ρόλο του δασκάλου, καθώς αυτοματοποιούν διαδικασίες και μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στις πτυχές του μαθήματος που πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, κάνουν το μάθημα Αγγλικών πιο διαδραστικό και ευχάριστο για τους μαθητές, ειδικότερα για τη γενιά Z και Αlpha οι οποίες έχουν ψηφιακή ‘ιθαγένεια’ και έχουν εξοικειωθεί με το να μαθαίνουν τον κόσμο… μέσω της τεχνολογίας!

Έτσι λοιπόν, η χρήση ψηφιακών μέσων δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν σε ένα γνώριμο περιβάλλον: το ψηφιακό. Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, σας προτείνουμε χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία που θα αλλάξουν τον τρόπο που διδάσκετε Αγγλικά!

Ψηφιακά εργαλεία για το μάθημα Αγγλικών

Η πλατφόρμα Express DigiBooks

Τα DigiBooks αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό, στο tablet ή και στον υπολογιστή σας. Έτσι αποκτάτε πρόσβαση σε αυτή από οποιοδήποτε σημείο και σε όλες τις στιγμές της ημέρας.

Πώς θα βοηθήσει αυτό τους μαθητές μου;

Μέσα από το DigiBooks app, οι μαθητές:

– απολαμβάνουν την διδασκαλία μέσα από ένα πλήθος παιχνιδιών, επιλέγουν το άβατάρ τους, φτιάχνουν ομάδες με τους συμμαθητές τους, και κερδίζουν τρόπαια και πόντους.

– συμπληρώνουν δραστηριότητες και ασκήσεις και λαμβάνουν απευθείας αξιολόγηση. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να προσπαθήσουν, να αποτύχουν, και να προσπαθήσουν ξανά χωρίς να νιώθουν ότι εκτίθενται σε περίπτωση λάθους.

– καθοδηγούν και μόνα τους τη διαδικασία μάθησης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επεξηγηματικά videο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους επαναλαμβάνοντας quiz.

Αντίστοιχα, εσείς ως καθηγητές:

– έχετε πρόσβαση σε όλα τα audio & video tracks απευθείας. Τέλος το άσκοπο ψάξιμο!

– διορθώνετε εργασίες και ασκήσεις, χωρίς να εγκαταλείψετε την πλατφόρμα.

– αναθέτετε τις εργασίες για το σπίτι με δύο κλικ.

– δημιουργείτε reports της επίδοσης των μαθητών σας με δυο κλικ, εφόσον χρησιμοποιούν και οι ίδιοι την πλατφόρμα! Συγκεκριμένα, μέσα από τα φίλτρα που προσφέρονται, έχετε την δυνατότητα να αξιολογήσετε τους μαθητές με βάση τις δεξιότητές τους.

Ενδιαφέρεστε να αξιοποιήσετε τα DigiBooks στο μάθημα Αγγλικών; Διαβάστε πώς!

Η πλατφόρμα ieBooks

Από την άλλη, τα ieBooks από την Express Publishing είναι ιδανικά για όλους εμάς που ψάχνουμε τρόπο να συνδυάσουμε τα οφέλη της ψηφιοποίησης κρατώντας πάντα και το έντυπο βιβλίο ως οδηγό.

Αποτελούν τον απόλυτο βοηθό μελέτης για τον μαθητή, καθώς μεταμορφώνουν την διδασκαλία των Αγγλικών σε μία δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία! Με παιχνίδια λεξιλογίου και γραμματικής, η εμπειρία του μαθητή  γίνεται πιο ζωντανή ενώ τα κουίζ στο τέλος κάθε ενότητας αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για επανάληψη της ύλης και κάλυψη αποριών.

Το Interactive Whiteboard (IWB)

Για το τέλος αφήσαμε το λογισμικό που δίνει στους δασκάλους Αγγλικών όλα τα εφόδια που χρειάζονται για την λειτουργία μιας τάξης στις μέρες μας. Με το πρωτοπόρο λογισμικό IWB της Express Publishing, το μάθημα Αγγλικών γίνεται πιο απλό, μέσα από εύχρηστα εργαλεία διαχείρισης της τάξης.

Όσο για τους μαθητές; Το IWB ενισχύει Flipped Learning προσεγγίσεις ενώ, παράλληλα, φέρνει ένα δυναμικό στοιχείο στο μάθημα, αξιοποιώντας στοιχεία παιχνιδοποίησης. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας, ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα, και ενισχύεται η αυτονομία τους! Το μάθημα αποκτά μαθητοκεντρικό χαρακτήρα, ενώ αυξάνεται η παραγωγικότητα των μαθητών και μαθητριών. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τους μαθητές, καθώς μαθαίνουν στην πράξη, και όχι απομνημονεύοντας ατελείωτους κανόνες και λεξιλόγιο.

Διαβάστε: 9 πρακτικές συμβουλές για το πώς θα εντάξετε τα ψηφιακά εργαλεία στο μάθημά Αγγλικών!Διαβάστε επίσης...

blog image Παραγωγή Λόγου: τα 5 συχνότερα λάθη μαθητών και μαθητριών
blog image Εξετάσεις LRN: 5 Συμβουλές Σίγουρης Επιτυχίας
blog image Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας | «Μητέρα Γλώσσα»
blog image Έκθεση: η σύνθεση της περίληψης – για μαθητές Λυκείου
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ