Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση

211 800 0071

phone

Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00

Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Σχολική Καθοδήγηση, Σπουδές στο Εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Η σχολική καθοδήγηση απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (Δημοτικού/Γυμνασίου/Λυκείου) και έχει σκοπό να βοηθήσει:
 • Στην εύρεση της μεθοδολογίας μελέτης.
 • Στην ενθάρρυνση της παραγωγικής και δημιουργικής σκέψης.
 • Στη διαχείριση του χρόνου τους.
 • Στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση αδυναμιών.
 • Στην ενίσχυση της σχέσης γονέα και παιδιού με το σχολείο και τη μάθηση.
 • Στην εύρεση εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Ο μαθητής σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας ανακαλύπτει με ποιο τρόπο αποδίδει το διάβασμά του. Αποκτά «καλές συνήθειες» στο διάβασμά του και πετυχαίνει τους στόχους που βάζει. Με αφορμή τα ερεθίσματα που παίρνει από τα μαθήματά του, αποκτά ενδιαφέροντα και αρχίζει να σκέφτεται δημιουργικά. Μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χρόνο του κατανέμοντάς τον παραγωγικά ανάμεσα στις σχολικές του υποχρεώσεις και τα εξωσχολικά του ενδιαφέροντα. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον εντοπισμό των αδυναμιών του και στην εύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους μέσα από γνωστές μεθοδολογίες μελέτης και διαχείρισης χρόνου.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Οι επιλογές του εκπαιδευτικού συστήματος είναι πολλές, όμως, κάθε νέος και νέα, που καλείται να πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση, έχει μοναδικές κλίσεις και ταλέντα. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί μια αναγκαιότητα στην εποχή μας λόγω του μεγάλου αριθμού των πανεπιστημιακών σχολών και των ιδιωτικών κολεγίων, της ελλιπούς ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών και της έγκυρης πληροφόρησης σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Πρέπει, λοιπόν, να έχει κανείς ολοκληρωμένη εικόνα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και της αγοράς εργασίας, ώστε να επιλέξει τη σταδιοδρομία που του ταιριάζει. Ένα επάγγελμα που σήμερα «ανθεί» δεν συνεπάγεται επαγγελματική αποκατάσταση αύριο.

Παροχές Συμβουλευτικής

 • Διερεύνηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων, αξιών, ενδιαφερόντων και προσωπικών χαρακτηριστικών.
 • Σύνθεση ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προφίλ.
 • Πληροφόρηση για το αντικείμενο σπουδών και επιλογές εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ιδιωτικά κολέγια)
 • Δημιουργία επαγγελματικού σχεδίου με βήματα προετοιμασίας για την υλοποίηση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής απόφασης.


Διαδικασία Συμβουλευτικής

Ο μαθητής και οι γονείς τους (αν το επιθυμούν) συζητούν με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας για τις κλίσεις και τις επιθυμίες του. Μέσα από ένα εύρος επιλογών, θέτουμε μαζί με τον μαθητή τα θεμέλια για μία παραγωγική εκπαιδευτική κατάρτιση, ενώ καλύπτονται όλες οι παράμετροι που θα προκύψουν. Στις συνεδρίες, παρουσιάζεται η πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας μέσα από συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου που έχει επιλέξει, ώστε να υπάρχει πλήρης κατανόηση για τα υπέρ και τα κατά του επαγγελματικού του προσανατολισμού. Στη συνέχεια, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας βοηθάει τον μαθητή ώστε να επιλέξει τις σχολές που επιθυμεί και να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Οι Ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν η πρώτη επιλογή όσων Ελλήνων φοιτητών επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό. Η ζωή στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι μια ευχάριστη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πολλά. Εντός του Πανεπιστημίου, δίνονται κίνητρα, ώστε οι φοιτητές να αγαπήσουν την επιστήμη τους, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία συναφή με τον κλάδο τους και σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν καθοδήγηση από καθηγητές συμβούλους (personal tutors). Εκτός του Πανεπιστημίου, τους δίνεται η δυνατότητα, ερχόμενοι σε επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να κάνουν γνωριμίες από όλο τον κόσμο και φυσικά να βελτιώσουν τις ξένες γλώσσες που γνωρίζουν και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.Προπτυχιακές σπουδές σε Αγγλόφωνα και Γαλλόφωνα πανεπιστήμια

Παροχές συμβουλευτικής προπτυχιακού
 • Καθοδήγηση στην επιλογή ειδικότητας και πανεπιστημίου.
 • Διαδικασίες αιτήσεων για το πανεπιστήμιο και την εστία.
 • Διαδικασίες αιτήσεων για την έκδοση φοιτητικού δανείου.
 • Καθοδήγηση για την δημιουργία personal statement.
 • Προετοιμασία για την εισαγωγή στο προπτυχιακό.
 • Καθοδήγηση το πρώτο 3μηνο των σπουδών.

Μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλόφωνα και Γαλλόφωνα πανεπιστήμια

 • Παροχές συμβουλευτικής μεταπτυχιακού
 • Καθοδήγηση στην επιλογή ειδικότητας και πανεπιστημίου.
 • Διαδικασίες αιτήσεων για το πανεπιστήμιο.
 • Διαδικασίες αιτήσεων για την εστία.
 • Σύνταξη βιογραφικού.
 • Προετοιμασία για την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό.
 • Καθοδήγηση το πρώτο 3μηνο των σπουδών.

Νανά Τσουμάκη - Εκπαιδευτική Σύμβουλος Νανά Τσουμάκη - Εκπαιδευτική Σύμβουλος

Η Αθηνά (Νανά) Τσουμάκη είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας με εξειδικευμένες σπουδές στην Μεγ. Βρετανία (ΒΑ English Studies, British Culture & Teaching English as a Foreign Language, MA Management of Language Learning, PGDip Research of Educational Issues, PGCert in eLearning, eTeaching and eDevelopment). Έχει εργαστεί σε κολέγια του Λονδίνου ως καθηγήτρια Αγγλικών, υπεύθυνη τμημάτων Αγγλικών, σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Από το 2004, είναι εξετάστρια Αγγλικών στον Οργανισμό Trinity College London και συγκεκριμένα στις εξετάσεις ESOL και ESOL for Work. Η Nανά Τσουμάκη έχει εξετάσει 8.000 άτομα και έχει διορθώσει πάνω από 15.000 γραπτά. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Middlesex University στο τμήμα Work Based Learning και πιστοποιημένη σύμβουλος από το Βρετανικό Συμβούλιο. Από το 2010 και μέχρι σήμερα, ασχολείται με τη συμβουλευτική σε εκπαιδευτικά θέματα. Παρέχει καθοδήγηση σε γονείς και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, σε φοιτητές, απόφοιτους, ανέργους και επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης σχετικά με τη σχολική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τηλέφωνο 211 800 0071

Email info@iphestus.com

 

Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071 (αστική χρέωση)
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com
Λογιστήριο: accounting[at]iphestus.com- Εγγραφές Καθηγητών

- Teachers Club - Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

- Τιμές ιδιαιτέρων μαθημάτων