Πανελλήνιο
Δίκτυο Καθηγητών

211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα μαθήματα

Όλο και περισσότεροι γονείς στρέφονται στα ιδιαίτερα μαθήματα επειδή αφενός η διδασκαλία στα ιδιαίτερα είναι πιο αποτελεσματική και αφετέρου εξοικονομούν χρόνο και κόστος από τις μετακινήσεις τους. Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η πιο αποδοτική μέθοδος διδασκαλίας, αφού ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσαρμόζει το μάθημα στις ανάγκες του μαθητή. Φυσικά, θα πρέπει να επιλεχθεί ο κατάλληλος εκπαιδευτικός ο οποίος θα μπορέσει να αναγνωρίσει το μαθησιακό προφίλ του μαθητή και θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τη μεθοδολογία για να τις μεταδώσει.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών έχοντας βοηθήσει πάνω από 30,000 μαθητές να βρουν τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για τα ιδιαίτερα μαθήματά τους, συγκέντρωσε μια λίστα με 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να επιλέξεις κι εσύ τον ιδανικό καθηγητή.

4 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός που θα επιλέξεις.

1. Επίλεξε πτυχιούχο εκπαιδευτικό, όχι εμπειρικό γνώστη.

Έκαστος στο είδος του και οι εκπαιδευτικοί στα μαθήματά τους! Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ερασιτέχνες οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, χωρίς να έχουν την απαραίτητη ακαδημαϊκή κατάρτιση. Βεβαιώσου ότι ο καθηγητής/δάσκαλος που θα επιλέξεις έχει το ανάλογο ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Για παράδειγμα, αν θέλεις να κάνεις μαθηματικά, βρες καθηγητή πτυχιούχο μαθηματικού τμήματος.

3. Επίλεξε εκπαιδευτικό από την περιοχή σου, ή από κοντινή περιοχή.

Αυτό είναι σημαντικό για την ευελιξία του προγράμματος των μαθημάτων, αν χρειαστεί κάποιο μάθημα να αναβληθεί ή να γίνουν επιπλέον ώρες.

2. Επίλεξε πιστοποιημένο εκπαιδευτικό, με άδεια διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ο ΕΟΠΠΕΠ είναι  ο  Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων ο οποίος πιστοποιεί εκπαιδευτικούς, αφού ελέγξει ότι κατέχουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά  προσόντα, όπως επίσης την ψυχική και σωματική υγεία για να διδάξουν.

 

4. Επίλεξε εκπαιδευτικό με εξειδίκευση σε αυτό που χρειάζεσαι.

Για παράδειγμα αν θέλεις να προετοιμαστείς για τις εξετάσεις του IELTS θα πρέπει να βρεις έναν καθηγητή αγγλικών με πείρα στη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Που θα βρεις εκπαιδευτικούς με αυτά τα χαρακτηριστικά

Στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών μπορείς εύκολα να βρεις πιστοποιημένους καθηγητές σχολικών και πανεπιστημιακών μαθημάτων, ξένων γλωσσών, δημοτικού σχολείου και μουσικών οργάνων. Οι εκπαιδευτικοί του Δικτύου έχουν ελεγχθεί για το πτυχίο τους και την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ.Διαβάστε επίσης...

blog image 5 συμβουλές προετοιμασίας για τις εξετάσεις!
blog image Προετοιμασία για το ECCE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
blog image Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μία ξένη γλώσσα;
blog image Αναγνωρισμένες Πιστοποιήσεις Τουρκικής Γλώσσας
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ