211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Gamification: Εφαρμογή Παιχνιδιών στη Διαδικασία της Μάθησης

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Διδακτικές Ενότητες:

1. Quizizz

Πλατφόρμα Quizizz: Δημιουργία κουίζ πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενών, ανοιχτού τύπου, ζωγραφικής, δημοσκόπησης και διαφάνειες με περιεχόμενο (slides) τα οποία εφόσον οι μαθητές απαντήσουν σωστά κερδίζουν πόντους ανεβαίνοντας στην κατάταξη. Οι πρώτοι τρεις μαθητές με τους περισσότερους πόντους ανεβαίνουν στο βάθρο. Ο συναγωνισμός και ο ανταγωνισμός της κατάταξης και οι πόντοι δίνουν το στοιχείο του Gamification στην εφαρμογή.

2. Kahoot

Πλατφόρμα Kahoot: Οι μαθητές απαντάνε κουίζ τα οποία είτε έχει δημιουργήσει ο εκπαιδευτικός είτε τα έχει βρει στην κοινότητα του Kahoot. Απαντώντας σωστά κερδίζουν πόντους και προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή της κατάταξης. Η κατάταξη και οι πόντοι δίνουν το χαρακτηριστικό του Gamification στην πλατφόρμα.

3. Wordwall

Πλατφόρμα Wordwall: Οι μαθητές απαντάνε τα ερωτήματα που θέτει ο εκπαιδευτικός σε παιχνίδια πολλών και διαφορετικών τύπων όπως είναι ο λαβύρινθος, το χτύπημα του τυφλοπόντικα με σφυρί, το σκάσιμο μπαλονιών, ο τροχός της τύχης, το τηλεπαιχνίδι, τα σταυρόλεξα, βρες το ταίρι και πολλά ακόμα παιχνίδια στα οποία ο εκπαιδευτικός απλώς προσθέτει την ερώτηση και τις πιθανές απαντήσεις. Η εφαρμογή τα μετατρέπει σε παιχνίδια διάφορων ειδών.

4. Blooket

Πλατφόρμα Blooket: Αξιοποιώντας τους πόντους από τις σωστές απαντήσεις στα κουίζ πολλαπλής επιλογής του εκπαιδευτικού, οι μαθητές προσπαθούν να κατακτήσουν την κορυφή στα πολλά Game modes του Blooket. Από τα πιο δημοφιλή είναι η συλλογή απολιθωμάτων, το κυνήγι θησαυρού, η συλλογή κρυπτονομισμάτων, το ψάρεμα, οι πύργοι άμυνας και η καφετέρια. Οι μαθητές εντυπωσιάζονται από την επιλογή χαρακτήρων και από τη λειτουργία ‘’steal’’ που υπάρχει και επιτρέπει στους μαθητές να παίρνουν ο ένας από τον άλλον πόντους.

Εισηγητής: Ιουλιανός Δημητροκάλλης.

Ο Ιουλιανός Δημητροκάλλης είναι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της τεχνολογίας, των ψηφιακών παιχνιδιών και της καινοτομίας, το 2015 ολοκλήρωσε με άριστα το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ”Σχεδιασμός και ανάπτυξη παιχνιδιών μάθησης” από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης(ΜΙΤ). Το 2017 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ”Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου
Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2019 έχοντας μελετήσει εις βάθος και εφαρμόσει πρακτικές και προσεγγίσεις νέων τεχνολογιών όπως είναι η ψηφιακή αφήγηση, το κινούμενο σχέδιο, η αξιοποίηση μουσικής και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και οι παιδαγωγικές θεωρίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη καλή πρακτική τους.

Διαθέτει κανάλι στο YouTube το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη και ελεύθερης πρόσβασης επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες παρουσιάζοντας με τη μορφή σύντομων βίντεο αλλά και webinars ψηφιακά εργαλεία, πολυμεσικές και διαδραστικές εφαρμογές, gamification και πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα τα βίντεο έχουν πάνω από 80.000 προβολές ενώ οι συνδρομητές του καναλιού ξεπερνούν τους 1.500. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του εκπαιδευτικού οργανισμού επιμορφώσεων ICTeers ο οποίος αποτελεί μία σύγχρονη και καινοτόμο εκπαιδευτική κοινότητα στο τομέα των νέων τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω οδηγών, εργαστηρίων, projects και webinars παρέχεται επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς σε καινοτόμες πρακτικές νέων τεχνολογιών.

Οι ακαδημαϊκές του σπουδές, έρευνα και δράση στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες, η εμπειρία στον χώρο των επιμορφώσεων και οι προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες του τον καθιστούν τον ιδανικό επιμορφωτή για το αντικείμενο των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

 

Κόστος Συμμετοχής: δωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Αν δεν είστε μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας καλέστε στο 211 800 0071 (καθημερινά 10:00 – 17:00) ή στείλτε email στο info@iphestus.com.