Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία

Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία

Ημερομηνία – Ώρα

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, 11:00-13:00


Συμμετοχή

 – Εκπαιδευτικοί: Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών (όλα τα σεμινάρια περιλαμβάνονται στην ετήσια συνδρομή). Αν δεν είστε ήδη μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

 – Φοιτητές: Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για τους φοιτητές. Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Δίκτυο, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.


Τοποθεσία

Το σεμινάριο είναι διαδικτυακό και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το Webinar Room.


Βεβαίωση παρακολούθησης

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους συμμετάσχουν ζωντανά.

Ενότητες

Χαρακτηριστικά παιδιών και έφηβων με μαθησιακές δυσκολίες
Μορφές
Συμπτώματα
Συνέπειες
Προβλήματα στη σχολική μάθηση
Τρόποι αντιμετώπισης στο σπίτι και το σχολείο

dyslexia

Περιγραφή

Η Δυσλεξία είναι μορφή μαθησιακής δυσκολίας, κατά την οποία το άτομο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, παρουσιάζει δυσκολίες στην ανάλυση των λέξεων σε ακουστικές μονάδες συλλαβικής βάσης και στη σύνθεση συλλαβικών ακουστικών μονάδων σε λεκτικά σύνολα με εννοιακό περιεχόμενο. Παρατηρείται σε όλους τους πολιτισμούς που έχουν γραπτή γλώσσα και δεν έχει σχέση με τη νοητική καθυστέρηση, λόγω του ότι τα άτομα αυτά είναι πιο δημιουργικά με κυρίαρχη την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου.


Εισηγητής

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΓΕΡΟΝΤΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο SouthEastern College στην Ελλάδα.

Εκπαιδεύτηκα στον Συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στην Χοροθεραπεία για Ενήλικες (Laban Analysis) και Κινητική Θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne.)

Στην Κλινική Ψυχοπαθολογία sτην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, στην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 και 2. Μέσα από όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία των δεκαέξι χρόνων, δημιούργησα την Μέθοδο «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να έρθουν σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, ώστε να οδηγηθούν σε ένα κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης.

Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!


Πληροφορίες συμμετοχής

Υπεύθυνη Συντονισμού: Μαρία Τσαμαδιά, Τηλέφωνο: 2118000071, Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 έως 17:00, Email: info@iphestus.com

Επικοινωνία

Έδρα: Βάκχου 24, Βάρη, Αττική, ΤΚ 16672
Τηλ: 211 800 0071
Ώρες Λειτουργίας: Δευ-Παρ 10:00 έως 17:00
Γραμματεία: info[at]iphestus.com
Λογιστήριο: accounting[at]iphestus.comSitemap

Όροι Χρήσης

Πολιτική απορρήτου