Πανελλήνιο
Δίκτυο Καθηγητών

211 800 0071

phone

Καθημερινά 10:00 έως 17:00

Πανδημία Covid-19: Μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για ιδιαίτερα μαθήματα

Μεγάλη ήταν η αύξηση στη ζήτηση για ιδιαίτερα μαθήματα από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι και το Μάρτιο του 2021 η πλατφόρμα δέχθηκε 18566 αιτήσεις για ιδιαίτερα μαθήματα, δηλαδή 56% περισσότερες σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο (11912 αιτήσεις).

 

Αν και γενικά, το μεγαλύτερο μέρος της πίτας στα ιδιαίτερα μαθήματα ανήκει στις ξένες γλώσσες, η φετινή αύξηση αφορούσε κυρίως τα σχολικά μαθήματα, καθώς αρκετοί μαθητές επέλεξαν τα διαδικτυακά ιδιαίτερα μαθήματα για την κάλυψη των κενών που δημιούργησε η πανδημία και οι προβληματικές συνθήκες διδασκαλίας στα σχολεία. Επίσης, αρκετά φροντιστήρια δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της online εκπαιδευτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές τους να στραφούν στα ιδιαίτερα.

 

Παρόλο που οι αιτήσεις αφορούσαν online μαθήματα σχεδόν στο σύνολο τους, δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι μαθητές προτίμησαν εκπαιδευτικούς κοντά στην περιοχή τους, καθώς μετά την άρση των μέτρων θα θελήσουν ενδεχομένως να συνεχίσουν τα μαθήματα τους δια ζώσης.

Με τις τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων να παραμένουν προσιτές, το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών εκτιμά ότι η αύξηση στη ζήτηση για ιδιαίτερα μαθήματα θα συνεχιστεί. Σε αυτό βέβαια έχει συνεισφέρει η σύγχρονη πλατφόρμα του Δικτύου που κάνει εύκολη την εύρεση πιστοποιημένων εκπαιδευτικών για ιδιαίτερα μαθήματα. Άλλωστε η μαθητοκεντρική διδασκαλία είναι σαφώς αποτελεσματικότερη από τη διδασκαλία σε πολυπληθή τμήματα, όταν αυτή γίνεται από καταρτισμένους εκπαιδευτικούς.Διαβάστε επίσης...

blog image Ψηφιακά εργαλεία για να εμπλουτίσετε το μάθημα Αγγλικών!
blog image Ισπανικά για Ειδικούς Σκοπούς – Διδασκαλία & Πιστοποίηση
blog image Ταξίδι στην ισπανική και πορτογαλική γλώσσα!
blog image CLIL, comics και memes: Aς εμπλουτίσουμε το μάθημα Αγγλικών!
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ