211 800 0071

Δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών έργων στο Genially

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα Genially έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαδραστικά εκπαιδευτικά έργα στα οποία οι μαθητές έχουν ενεργό ρόλο, συνεργάζονται, αποκτούν κίνητρο και παρακίνηση και εξασκούνται αποτελεσματικά σε όλα τα σχολικά αντικείμενα. Από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια, οι διαδραστικές παρουσιάσεις, τα κουιζ και τα escape rooms.

Διδακτικές Ενότητες:

1. Εισαγωγή στην σουίτα επεξεργασίας του Genially

Παρουσιάζεται η σουίτα επεξεργασίας του προγράμματος με τα εργαλεία προσθήκης περιεχομένου.

2. Ενσωμάτωση διαδραστικότητας

Τα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν τα εκπαιδευτικά μας έργα διαδραστικά.

3. Τα είδη των εκπαιδευτικών έργων

Παρουσιάζονται τα διαφορετικά είδη εφαρμογών και παιχνιδιών τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε στο Genially.

Εισηγητής: Ιουλιανός Δημητροκάλλης.

Ο Ιουλιανός Δημητροκάλλης είναι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της τεχνολογίας, των ψηφιακών παιχνιδιών και της καινοτομίας, το 2015 ολοκλήρωσε με άριστα το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ”Σχεδιασμός και ανάπτυξη παιχνιδιών μάθησης” από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης(ΜΙΤ). Το 2017 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ”Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου
Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2019 έχοντας μελετήσει εις βάθος και εφαρμόσει πρακτικές και προσεγγίσεις νέων τεχνολογιών όπως είναι η ψηφιακή αφήγηση, το κινούμενο σχέδιο, η αξιοποίηση μουσικής και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και οι παιδαγωγικές θεωρίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη καλή πρακτική τους.

Διαθέτει κανάλι στο YouTube το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη και ελεύθερης πρόσβασης επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες παρουσιάζοντας με τη μορφή σύντομων βίντεο αλλά και webinars ψηφιακά εργαλεία, πολυμεσικές και διαδραστικές εφαρμογές, gamification και πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα τα βίντεο έχουν πάνω από 80.000 προβολές ενώ οι συνδρομητές του καναλιού ξεπερνούν τους 1.500. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του εκπαιδευτικού οργανισμού επιμορφώσεων ICTeers ο οποίος αποτελεί μία σύγχρονη και καινοτόμο εκπαιδευτική κοινότητα στο τομέα των νέων τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω οδηγών, εργαστηρίων, projects και webinars παρέχεται επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς σε καινοτόμες πρακτικές νέων τεχνολογιών.

Οι ακαδημαϊκές του σπουδές, έρευνα και δράση στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες, η εμπειρία στον χώρο των επιμορφώσεων και οι προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες του τον καθιστούν τον ιδανικό επιμορφωτή για το αντικείμενο των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

 

Κόστος Συμμετοχής: δωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Αν δεν είστε μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας καλέστε στο 211 800 0071 (καθημερινά 10:00 – 17:00) ή στείλτε email στο info@iphestus.com.