211 800 0071

Άρθρα για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

Για τη συγγραφή μιας καλής έκθεσης, λοιπόν, χρειάζεται να περάσουμε από τέσσερα στάδια: την κατανόηση, τον σχεδιασμό, τη συγγραφή και τον έλεγχο. Ελένη Δρακάκη, Φιλόλογος.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα πολλαπλά οφέλη της εκμάθησης ισπανικών, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών σταδιοδρομίας, του πολιτιστικού εμπλουτισμού και της προσωπικής ανάπτυξης.

Ένας μήνας πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις! Δες 8 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε μία πιο ουσιαστική και αποδοτική μελέτη!

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 5 από τα πιο συνηθισμένα γλωσσικά λάθη που παρατηρούνται στα κείμενα μαθητών και μαθητριών και κάποιες εύκολες συμβουλές ώστε εσύ να τα αποφύγεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην σωστή προετοιμασία για τις εξετάσεις LRN, οι οποίες πιστοποιούν την γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η μητρική γλώσσα, για κάθε λαό, δεν αποτελεί απλώς ένα μέσο επικοινωνίας αλλά ένα θεμέλιο στοιχείο της ταυτότητάς του. Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας.

Έκθεση: 5 βήματα για τη συγγραφή μιας επιτυχούς περίληψης - για μαθητές Λυκείου. Η σύνθεση της περίληψης.

Η εξατομικευμένη προσέγγιση των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι αποτελεσματική επειδή ο δάσκαλος μπορεί να στοχεύσει συγκεκριμένες δεξιότητες και σημεία της ύλης

Είναι αναγκαία η εκμάθηση της Θεωρίας της Μουσικής; Βασικές Έννοιες της Θεωρίας της Μουσικής, για Αρχάριους. Πώς θα βρω έναν καταρτισμένο καθηγητή μουσικής;

Τα ψηφιακά εργαλεία διευκολύνουν τον ρόλο του δασκάλου, καθώς αυτοματοποιούν διαδικασίες και μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στις πτυχές του μαθήματος που πραγματικά κάνουν τη διαφορά.

Η διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας για ειδικούς σκοπούς επικεντρώνεται στις διαδικασίες διδασκαλίας-μάθησης που διευκολύνουν την κατάκτηση της εξειδικευμένης επικοινωνίας.

Οι Ισπανοί μοιάζουν αρκετά μ’ εμάς, τους Έλληνες, ενώ οι Λατινοαμερικανοί είναι πολύ διαφορετικοί, εξωτικοί. Όσο για τους Πορτογάλους, αυτοί ζουν μέσα στη saudade –τη νοσταλγία που τους δίνουν οι χαρές και οι λύπες της ζωής.