211 800 0071

Iδιαίτερα μαθήματα: πώς ωφελούν τον μαθητή;

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

Ο σκοπός των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι να παρέχουν στο παιδί σας υποστήριξη 1 προς 1 στην μάθησή του. Αυτό θα μπορούσε να έχει σκοπό να καλυφθούν τυχόν κενά των παιδιών, για να τους παρέχουμε πιο απαιτητικό υλικό ή να τους προετοιμάσουμε για σημαντικές εξετάσεις όπως πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εισαγωγή σε Πρότυπα σχολεία κλπ.

Σίγουρα, η εξατομικευμένη προσέγγιση των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι αποτελεσματική επειδή ο δάσκαλος μπορεί να στοχεύσει συγκεκριμένες δεξιότητες και σημεία της ύλης, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού σας – αλλά αυτό δεν είναι το μόνο όφελος που θα αποκομίσετε από τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ακολουθούν πέντε απροσδόκητα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το παιδί σας από τα ιδιαίτερα μαθήματα.

Iδιαίτερα μαθήματα - πώς ωφελούν τον μαθητή

Ποια είναι τα πέντε απροσδόκητα οφέλη των ιδιαίτερων μαθημάτων;

  • Μειωμένο άγχος

1 στα 6 παιδιά θα αντιμετωπίσει προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Το άγχος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους νέους, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει το άγχος που σχετίζεται με το σχολείο και τις εξετάσεις ως βασικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση των συναισθηματικών διαταραχών στα παιδιά. Αν και ένα ποσοστό άγχους στις εξετάσεις είναι αναπόφευκτο, ένας έμπειρος δάσκαλος ιδιαίτερων μαθημάτων μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να μετριάσει μερικά από τα συναισθήματα άγχους που μπορεί να του προκαλούν το σχολείο και οι επιδόσεις του στις εξετάσεις. Ένας καλός δάσκαλος θα οικοδομήσει μια υποστηρικτική σχέση με τους μαθητές του και θα τους βοηθήσει στην ενσωμάτωση δεξιοτήτων μελέτης που μπορούν να ενδυναμώσουν τα παιδιά, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν με σιγουριά τις αυξανόμενες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

 

  • Ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων

Τα διαδικτυακά μαθήματα έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο σε ζήτηση τα τελευταία χρόνια και, με τόσα πολλά οφέλη, δεν είναι περίεργο που περισσότεροι γονείς εξετάζουν αυτήν την επιλογή. Με τα ιδιαίτερα μαθήματα μέσω διαδικτύου, είναι πιο πιθανό να βρείτε τον ιδανικό δάσκαλο για το παιδί σας, επειδή υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές μεταξύ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε. Θα έχετε επίσης μεγαλύτερη ευκολία όσον αφορά το πότε και πού γίνονται τα μαθήματά σας. Θα μείνετε με τη γιαγιά, αλλά δεν θέλετε να διαταράξετε τη μάθηση του παιδιού σας; Πάρτε μαζί σας το laptop σας και το παιδί θα κάνει το μάθημά του από το σαλόνι της!

Η ευκολία δεν είναι το μόνο όφελος της διαδικτυακής μάθησης ή της μικτής μάθησης (κάποια μαθήματα δια ζώσης και κάποια μαθήματα μέσω διαδικτύου) για το παιδί σας. Όταν συναντάτε έναν δάσκαλο μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, το παιδί σας θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τις δεξιότητες που απαιτούνται για αυτόν τον τύπο διαδραστικής μάθησης. Καθώς το 73% των επιχειρήσεων συμφωνεί ότι τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης και τηλεργασίας θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο μέλλον, το παιδί σας μπορεί να αποκτήσει ήδη από τώρα εξοικείωση με τη χρήση αυτών των εργαλείων, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

 

  • Βελτιωμένη επικοινωνία

Με τα ιδιαίτερα μαθήματα, το παιδί σας θα συνεργαστεί στενά με κάποιον εκτός της οικογένειάς του και του άμεσου κύκλου του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξηγήσει τις ιδέες του σε κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος στους ‘κώδικες’ επικοινωνίας με τους οποίους είναι εξοικειωμένο το παιδί. Ένας καλός δάσκαλος θα καθοδηγήσει τον μαθητή ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνεί ξεκάθαρα και αποτελεσματικά για να πάρει τις απαντήσεις του. Επιπλέον, ο δάσκαλος θα αποτελέσει για τον μαθητή πρότυπο προς μίμηση σε ότι αφορά την αποτελεσματική επικοινωνία, μέσω των τακτικών μαθημάτων του και την μέθοδο διδασκαλίας του. Η αλληλεπίδραση με έναν έμπειρο δάσκαλο με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει τις αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας που του είναι απαραίτητες, ώστε να έχει μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στο μέλλον.

 

  • Αυξημένη ακαδημαϊκή αυτοπεποίθηση

Ένας δάσκαλος ιδιαίτερων μαθημάτων θα βοηθήσει το παιδί σας να καλύψει τυχόν κενά στη μάθησή του, ώστε να αισθάνεται μια αίσθηση ολοκλήρωσης και κυριαρχίας σε ότι αφορά την ύλη των μαθημάτων του. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης του παιδιού σας, ώστε να αισθάνεται πιο άνετα στην τάξη. Ένας καλός δάσκαλος θα ενθαρρύνει το παιδί σας να αναπτύξει μια νοοτροπία ανάπτυξης και αυτό-βελτίωσης, δίνοντάς του την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσει νέες δεξιότητες και ενσταλάσσοντας δεξιότητες αυτόνομης μάθησης που θα το ωφελήσουν στην ζωή του.

 

  • Ένα θετικό πρότυπο

Τα παιδιά επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα πάντα γύρω τους. Στρέφονται προς τους φίλους τους για να τους δώσουν μια ιδέα για το πώς πρέπει να ενεργήσουν και ποιοι πρέπει να γίνουν. Με αυξημένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο κατάλογος των πιθανών επιρροών στο παιδί σας είναι ατελείωτος. Με έναν δάσκαλο ιδιαίτερων μαθημάτων, μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να εισάγετε ένα θετικό πρότυπο για το παιδί σας. Οι δάσκαλοι θα λειτουργήσουν ως μέντορες για το παιδί σας σε ότι αφορά την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και τους επαγγελματικούς στόχους που θα θέσει. Οι καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων είναι υποστηρικτικοί, πλήρως καταρτισμένοι και επιτυχημένοι στο αντικείμενό τους, και θα δώσουν στο παιδί σας την υποστήριξη και την έμπνευση την οποία χρειάζεται ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στους στόχους του, αλλά και να μάθει να θέτει εποικοδομητικούς στόχους για την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και συναισθηματική του ανάπτυξη.

Πώς μπορώ να βρω τον κατάλληλο δάσκαλο;

Ενώ η εύρεση ενός δασκάλου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο δάσκαλο για το παιδί σας και να παρακολουθείτε πώς αλληλεπιδρά ο δάσκαλος με το παιδί σας. Ένας καλός δάσκαλος θα χρησιμοποιήσει θετική ενίσχυση για να παρακινήσει το παιδί σας και θα ξέρει πότε να επιβραδύνει εάν το παιδί σας αισθάνεται καταβεβλημένο. Εάν ο δάσκαλός σας δεν γνωρίζει αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, αυτό θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα διαπιστευτήρια ενός δασκάλου προτού τον προσλάβετε και παρακολουθήστε την πρόοδό του και τις αλληλεπιδράσεις του με το παιδί σας.

Στο Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, θα βρείτε πτυχιούχους, έμπειρους καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων, που μπορούν να εγγυηθούν την επίτευξη των στόχων σας! Όλοι μας οι εκπαιδευτικοί είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και κατέχουν πτυχίο στο αντικείμενο διδασκαλίας τους. Έχουμε ήδη ελέγξει τα διαπιστευτήρια των δασκάλων για εσάς, ώστε στην πλατφόρμα μας να βρείτε έναν δάσκαλο που είναι κατάλληλος για τις μαθησιακές ανάγκες του παιδιού σας. Δείτε τους έμπειρους δασκάλους μας εδώ, και βοηθήστε το παιδί σας να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στην σταδιοδρομία του!Διαβάστε επίσης...

blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
blog image50 Αρχαίες Ελληνικές Εκφράσεις που Χρησιμοποιούμε Σήμερα και η Σημασία τους
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ