211 800 0071

Προετοιμασία για το ECCE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

Tι είναι το ECCE και γιατί να το επιλέξετε για τους μαθητές σας;

Σε γενικές γραμμές, κάθε εκπαιδευτικός της Αγγλικής είναι εξοικειωμένος με το ECCE, το οποίο είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα και ως lower. Οι απαιτήσεις του ECCE—οι εξετάσεις του οποίου διενεργούνται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση—συμβαδίζουν με τα κριτήρια που έχει καθιερώσει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEFR).

Λόγω και αυτής της σύμπνοιας, το ECCE υιοθετεί μια πρακτική προσέγγιση εκμάθησης, εστιάζοντας στην επιτυχημένη χρήση και κατανόηση της γλώσσας.

Προκειμένου να εξοικειωθούν οι υποψήφιοι με τη δομή και το περιεχόμενο της εξέτασης, καθηγητές και καθηγήτριες επιστρατεύουν συμπληρωματικό υλικό ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές τους να:

  • Καταλάβουν τη κεντρική ιδέα περίπλοκων κειμένων που καταπιάνονται είτε με θέματα αφηρημένα είτε πιο απτά
  • Αλληλεπιδρούν με ευφράδεια και αυθορμητισμό και να διαμεσολαβούν για λογαριασμό άλλων όταν αυτό χρειάζεται
  • Συνθέτουν λεπτομερείς περιγραφές και να εξηγούν την οπτική τους γωνία εκθέτοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε επιλογής

Παρόλα αυτά, στόχος είναι ένα course book που αναπτύσει όλες τις δεξιότητες—τόσο παραγωγής, όσο και κατανόησης λόγου και κειμένου—χωρίς την ανάγκη ύπαρξης υποστηρικτικού υλικού.

Προετοιμασία για το ECCE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ECCE Writing

(30 λεπτά-1 ερώτημα)

Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν ένα email ή μια έκθεση πάνω σε διάφορα θέματα. Προκειμένου να επιτύχουν, πρέπει να είναι σε θέση να:

  • Αξιολογούν διαφορετικές ιδέες και λύσεις και να περιγράφουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
  • Ανασύρουν και συνθέτουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.
  • Δημιουργήσουν συνεκτικά και σωστά δομημένα κείμενα. Κάθε έκθεση ή email πρέπει να περιλαμβάνει συνδετικές εκφράσεις προκειμένου να διευκολύνεται η ανάγνωσή και η κατανόηση, ενώ τα επιχειρήματα πρέπει να παρουσιάζονται με ενάργεια.

Τέλος, δεδομένου ότι η εξέταση διαρκεί μόνο 30 λεπτά, οι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα έγκυρο πλάνο της έκθεσής τους εντός λίγων λεπτών.

ECCE Listening

(45 λεπτά-45 ερωτήματα)

Το Listening του ECCE αποτελείται από δύο μέρη:

Το πρώτο μέρος ακούγεται μια φορά και περιλαμβάνει 25 σύντομους διαλόγους που ακολουθούνται από μια ερώτηση κατανόησης πολλαπλής επιλογής, με τη μορφή εικόνας.

Οι τέσσερις συνομιλίες του δεύτερου μέρους ακούγονται δύο φορές και ακολουθούνται από πέντε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής η καθεμία. Οι υποψήφιοι έχουν τον χρόνο να διαβάσουν τις ερωτήσεις πριν την έναρξη του ακουστικού μέρους.

 

»  Δες αγγελίες καθηγητών για ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών

ECCE Reading

(75 λεπτά-65 ερωτήματα)

To ECCE Reading αποτελείται από τέσσερις ενότητες. Καθεμία από αυτές εξετάζει τη δυνατότητα των υποψηφίων να κατανοήσουν κείμενα μέτριας δυσκολίας και να χειριστούν με ακρίβεια τη γλώσσα. Αναλυτικότερα:

Grammar: Αποτελείται από 15 ερωτήματα πολλαπλής επιλογής.

Vocabulary: Αποτελείται από 15 ερωτήματα πολλαπλής επιλογής.

Reading task 1: Αποτελείται από 12 ερωτήματα και δύο σύντομα κείμενα με διαφορετικά θέματα που ακολουθούνται από 6 ερωτήσεις κατανόησης το καθένα και τέσσερις επιλογές απαντήσεων.

Reading task 2: Στο δεύτερο μέρος της ενότητας υπάρχουν δύο ομάδες κειμένων και 24 ερωτήσεις.

Η κάθε ομάδα ακολουθείται από 12 ερωτήσεις κατανόησης και τέσσερις επιλογές απαντήσεων για κάθε ερώτηση.

ECCE Speaking

(10-15 λεπτά)

Το Speaking του ECCE διαρκεί περίπου 10 λεπτά και αποτελείται από μια συζήτηση μεταξύ του εξεταστή και των υποψηφίων. Σε γενικό πλαίσιο, οι υποψήφιοι και υποψήφιες πληρούν τα κριτήρια εφόσον είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν απρόσκοπτα και να επιδείξουν ευφράδεια και αυθορμητισμό. Στο ECCE Speaking, o υποψήφιος συμμετέχει σε σταθμισμένη και δομημένη συζήτηση που συντονίζεται από έναν εξεταστή. Αναλυτικότερα:

Στάδιο 1: Προσωπικές ερωτήσεις σχετικές με τον ελεύθερο χρόνο, τα ενδιαφέροντα, τις σπουδές, κ.α.

Στάδιο 2: Η εξετάστρια περιγράφει τη διαδικασία και εξηγεί ότι ο υποψήφιος πρέπει να απευθύνει στοχευμένες ερωτήσεις προκειμένου να εκμαιεύσει τις πληροφορίες που θα του επιτρέψουν να σχηματίσει άποψη πάνω στο εξεταζόμενο θέμα.

Καλό είναι οι υποψήφιοι να απευθύνουν ερωτήσεις διαφορετικής δομής κάθε φορά: πχ, Where is the hotel located? Is it near the sea/in the centre of the city?

Στάδιο 3: Ο/η υποψήφιος/α επιλέγει μια εκ των δύο επιλογών που προτάθηκαν στο στάδιο 2, και εξηγεί τους λόγους πίσω από την απόφασή του.

Στάδιο 4: Η εξετάστρια ρωτά τον υποψήφιο επιπρόσθετες ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της συζήτησης.Διαβάστε επίσης...

blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
blog image50 Αρχαίες Ελληνικές Εκφράσεις που Χρησιμοποιούμε Σήμερα και η Σημασία τους
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ