211 800 0071

Μαθήματα Κιθάρας: 10 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Ενημερώθηκε:


Author Image Ειδικότητα: Κιθάρα Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ετικέτες: μουσικήκιθάρα

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα μαγικό ταξίδι μουσικής; Ο καθηγητής μας κύριος Στουραΐτης Κωνσταντίνος απαντάει στις 10 πιο συχνές ερωτήσεις για τα μαθήματα κιθάρας.

Μαθήματα Κιθάρας: 10 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

1. Γιατί να μάθω Κιθάρα; Ποια είναι τα οφέλη;

Η κιθάρα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να εξασκήσετε και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου και να παίξετε τα αγαπημένα σας τραγούδια!

Είτε θέλετε να ψυχαγωγήσετε την παρέα σας, είτε να ακολουθήσετε επαγγελματική καριέρα στην μουσική, είτε απλά να παίξετε για τον εαυτό σας μαζί με τους αγαπημένους σας δίσκους, είναι μία εξαιρετικά εποικοδομητική και διασκεδαστική διαδικασία. Επίσης, το ξέρατε ότι οι μουσικοί σπανίως πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer, χάρη στην εκτεταμένη λειτουργία του εγκεφάλου μέχρι τα βαθειά γεράματα? 

2. Είμαι ενήλικας. Είναι πολύ αργά για να μάθω Κιθάρα;

Όχι βέβαια! Όποια κι αν είναι η ηλικία σας, αρκεί να το θέλετε για να το κατακτήσετε. Για παράδειγμα, οι θρύλοι της Blues και Jazz κιθάρας Chuck Berry και Wes Montgomery ξεκίνησαν να παίζουν κιθάρα σε μεγάλη ηλικία, όπως και οι rock stars Johnny Ramone από τους Ramones και Tom Morello από τους Rage Against the Machine. Ποτέ δεν είναι αργά!

3. Χρειάζομαι προηγούμενες μουσικές γνώσεις για να μάθω Κιθάρα;

Όχι, καμία απολύτως! Παρόλο που οι γονείς μας και οι παππούδες μας είχαν την πεποίθηση ότι «το παιδί πρέπει να ξεκινήσει από πιάνο», αυτό είναι ένας μύθος. Οποιοδήποτε μουσικό εφόδιο είναι ευπρόσδεκτο, αλλά όχι απαραίτητο.

4. Ποια είδη μουσικής μπορώ να παίξω στην Κιθάρα;

Η κιθάρα καλύπτει ένα πολύ ευρύ ρεπερτόριο, από Blues, Jazz, Funk, Rock & Heavy Metal, μέχρι Country, Folk, κλασική και κινηματογραφική μουσική, Flamenco, Samba και μουσική της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τα δικά μας Ρεμπέτικα, Λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

5. Είναι απαραίτητο να αγοράσω δικό μου όργανο ή μπορώ να εξασκούμαι μόνο στο μάθημα;

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε όργανο από την αρχή, σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε λίγο χρόνο για να δείτε αν είναι πραγματικά για εσάς, παρ’όλα αυτά θα δείτε μεγάλη πρόοδο και θα διευκολύνετε τον εαυτό σας μόλις αποκτήσετε την δική σας κιθάρα. Το συντομότερο το καλύτερο!

6. Σε πόσο καιρό θα μπορώ να παίζω κανονικά;

Αυτό πραγματικά εξαρτάται από τον χρόνο μελέτης που θα αφιερώσετε και από την δυσκολία του ρεπερτορίου που σας ενδιαφέρει να παίξετε. Ο καθηγητής σας θα φροντίσει να σας παρέχει το κατάλληλο ρεπερτόριο έτσι ώστε να παίξετε από τα πρώτα σας μαθήματα.

7. Πόσο συχνά θα πρέπει να εξασκούμαι;

Όσο σας επιτρέπει η καθημερινότητα σας και οι υποχρεώσεις σας. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε, τόσο πιο γρήγορα θα κατακτήσετε τον στόχο σας, αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κανόνας!

8. Τι υλικό θα χρειαστώ για τα μαθήματα;

Ο καθηγητής σας θα σας προμηθεύσει με την κατάλληλη ύλη, ανάλογα με το είδος της μουσικής που σας ενδιαφέρει να παίξετε, σε συνδυασμό με υλικό που θα σας εξοπλίσει τεχνικά στο όργανο.

9. Πώς επιλέγω τον κατάλληλο καθηγητή Κιθάρας;

Οι περισσότεροι καθηγητές είναι καταρτισμένοι και ο καθένας ειδικεύεται στο δικό του προσωπικό στυλ. Πάρτε λίγο χρόνο να κάνετε μία μικρή ερευνά για να δείτε ποιος είναι πιο κοντά στο είδος μουσικής που σας αρέσει και τι ακαδημαϊκό υπόβαθρο έχει. 

10. Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα Κιθάρας;

Παράγοντες όπως η απόσταση που πρέπει να διανύσει ο καθηγητής, η εμπειρία του και οι σπουδές του καθορίζουν την τιμή του μαθήματος. Για παράδειγμα, ορισμένοι προσφέρουν πιο οικονομικά μαθήματα στον χώρο τους ή online, ενώ αν τους ζητήσετε να έρθουν στον χώρο σας ενδέχεται να ζητήσουν παραπάνω χρήματα, ιδιαίτερα αν η απόσταση είναι μεγάλη.

Που θα βρω καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα Κιθάρας;

Στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών, θα βρείτε εξειδικευμένους και έμπειρους μουσικούς που παραδίδουν μαθήματα κιθάρας.Διαβάστε επίσης...

blog image5 ιδέες για να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα
blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ