211 800 0071

Μαθήματα Πιάνου: 10 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Ενημερώθηκε:


Author Image Ειδικότητα: Πιάνο Deree – The American College of Greece & Παναρμόνιο Ωδείο
Ετικέτες: πιάνομουσική

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε μαθήματα πιάνου; Συγκεντρώσαμε 10 συχνές ερωτήσεις μαθητών και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις του καθηγητή κ. Βασίλη Γάββαρη.

1. Ποια είναι τα οφέλη από την εκμάθηση Πιάνου;

H εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, πόσο μάλλον του πιάνου, προσφέρει στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, μια μοναδική πειθαρχία. Έστω και με την βασική τακτική εξάσκηση του οργάνου, το άτομο αποκτά μια αίσθηση ευθύνης προς έναν ή και παραπάνω συγκεκριμένους στόχους και μαθαίνει να δρα με προσήλωση και στοχευμένα βήματα προς την πραγμάτωσή τους. Σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορεί αυτό το άτομο, που έχει μάθει να επιμένει προς την επίτευξη ενός αισθητικά ωραίου αποτελέσματος, να μεταφέρει αυτή την διαδικασία σε πολλαπλούς τομείς της καθημερινότητάς του, από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, μέχρι την εργασία.

2. Είμαι ενήλικας. Είναι πολύ αργά για να μάθω Πιάνο;

Ποτέ δεν είναι αργά, ίσα ίσα όταν αποτελεί συνειδητή απόφαση η εκμάθηση του πιάνου τα αποτελέσματα είναι συνηθώς πιό άμεσα και το άτομο βιώνει πιο γρηγορα την ευχαρίστηση από το παραγόμενο αποτέλεσμα.

Μαθήματα Πιάνου

3. Χρειάζομαι προηγούμενες μουσικές γνώσεις για να μάθω Πιάνο;

Όχι, πέραν από βασικές γνώσεις θεωρίας και μουσικής ανάγνωσης, οι οποίες και μπορούν να αποκτηθούν σταδιακά, παράλληλα με την έναρξη εκμάθησης του οργάνου. Ο καθένας, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων μπορεί να ξεκινήσει, αρκεί να υπάρχει υπομονή, επιμονή, θέληση και καλή διάθεση.

4. Ποια είδη μουσικής μπορώ να παίξω στο Πιάνο;

Το πιάνο ως μουσικό όργανο έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλαπλά είδη μουσικής, παρόλα αυτά το πιάνο και η εξέλιξη του βασίζονται σε μεγάλο βαθμό, σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε ‘κλασική μουσική’. Αυτό το ρεπερτόριο (κυρίως) διδάσκω και εγώ στα μαθήματα, μιάς και μπορεί και πρέπει να αποτελεί τα ισχυρά θεμέλια για την οποιαδήποτε μετέπειτα ενασχόληση του ατόμου με το όργανο.

5. Είναι απαραίτητο να αγοράσω Πιάνο ή μπορώ να εξασκούμαι σε Αρμόνιο;

Το αρμόνιο θα μπορούσε να βοηθήσει συνδιαστικά με την εξάσκηση σε κάποιο πιάνο στα πρώτα βήματα. Υπάρχουν αρκετά οικονομικές λύσεις σε πιάνα, από όρθια κλασικά μεταχειρισμένα πιάνα, ως ηλεκτρικά πιάνα και stage pianos.

6. Σε πόσο καιρό θα μπορώ να παίζω κανονικά;

Δεν υπάρχει ‘κανονικα’. Αντιμετωπίζουμε τον μαθητή ως έναν εν δυνάμει παγκοσμίου βεληνεκούς πιανίστα. Δίνουμε σημασία στις μικρές νίκες στη μουσική εξέλιξη από την αρχή, οι οποίες θα είναι αισθητές σε μερικές εβδομάδες…

7. Πόσο συχνά θα πρέπει να εξασκούμαι;

Η καθημερινή και τακτική εξάσκηση είναι το κλειδί! Πάντα προσμετράται ο προσωπικός χρόνος, οι προτεραιότητες και η ύπαρξη άλλων ασχολιών, καθώς και ο στόχος του κάθε μαθητή.

8. Τι υλικό θα χρειαστώ για τα μαθήματα;

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται (τα βιβλία) είναι σχετικά οικονομικές. Πεντάγραμμο και μολύβι για αρχή θα είναι απαραίτητα, καθώς και ένας μετρονόμος, ο οποίος όμως μπορεί να εγκατασταθεί ως εφαρμογή σε κινητό ή ταμπλετ.

9. Πώς επιλέγω τον κατάλληλο καθηγητή Πιάνου;

Για μένα ο κατάλληλος καθηγητής πιάνου είναι αυτός που θα μπορέσει να εμπνεύσει το μαθητή, ανεξαρτήτως επιπέδου, να θέσει στόχους και να κάνει μεθοδικά βήματα για να τους πετύχει. Κάτι τέτοιο μπορεί να διαφανεί από την αρχή. Πάντα με σεβασμό και αγάπη για τη μουσική!

10. Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα πιάνου;

Το κοστος των μαθημάτων αλλάζει ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή, καθώς και εάν το μάθημα γίνεται δια ζώσης ή διαδικτυακά και διευκρινίζεται πριν την έναρξη των μαθημάτων με το μαθητή. Πάντα εντός λογικών πλαισίων για τους καιρούς που διανύουμε και με ευελιξία! 

-> Τιμές ιδιαιτέρων μαθημάτωνΔιαβάστε επίσης...

blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
blog image50 Αρχαίες Ελληνικές Εκφράσεις που Χρησιμοποιούμε Σήμερα και η Σημασία τους
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ