211 800 0071

5 συμβουλές προετοιμασίας για τις εξετάσεις LRN

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

Τι είναι οι εξετάσεις LRN;

Ο οργανισμός LRN είναι οργανισμός πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας, αναγνωρισμένος από τον Βρετανικό Οργανισμό Ofqual (το αντίστοιχο βρετανικό ΑΣΕΠ) και μέλος του ALTE (Association of language testing in Europe) στον οποίο ανήκουν όλοι οι μεγάλοι Εξεταστικοί Φορείς Πιστοποίησης της Ξένης Γλώσσας.

Οι εξετάσεις LRN είναι αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ από το 2015 και προσφέρουν δωρεάν επανεξέταση, ενώ διεξάγονται 2 φορές το χρόνο, κάθε Ιανουάριο και κάθε Ιούνιο.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα πιστοποίησης, το Β1, Β2, Γ1 και Γ2, όπου το Γ2 αναγνωρίζεται ως πιστοποίηση άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Με τον κατάλληλο καθηγητή αγγλικής γλώσσας και ακολουθόντας τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε κι εσείς να φτάσετε στο επίπεδο πιστοποίησης που στοχεύετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην σωστή προετοιμασία για τις εξετάσεις LRN, οι οποίες πιστοποιούν την γνώση της αγγλικής γλώσσας

Πώς θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τις εξετάσεις LRN

Χαρακτηριστικά των εξετάσεων LRN

Οι εξετάσεις LRN είναι:

  • ΕΞΥΠΝΕΣ. Βάση σε όλα τα Levels 50%. Συμψηφίζονται όλα τα SKILLS χωρίς προϋποθέσεις. Η επανεξέταση είναι δωρεάν.
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ. Το Listening είναι απλό και ακούγεται 2 φορές. Καινοτομία του LRN: Το Section 3 του Listening ακούγεται και 3η φορά προκειμένου να συνδυαστεί με το Writing Section 1, Task 1. Το Speaking προετοιμάζεται 2 εβδομάδες πριν τις εξετάσεις: Τα θέματα του Speaking αποστέλλονται στους υποψηφίους 2 εβδομάδες πριν τις Εξετάσεις. Καινοτομία του LRN: Το Syllabus του Speaking για τις εξετάσεις Ιανουαρίου και Ιουνίου δίνεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
  • ΦΙΛΙΚΕΣ. Προσιτές εξετάσεις: δίνουν ευκαιρίες, χωρίς παγίδες, χωρίς ιδιομορφίες. Ευνοϊκές και για το Level C2. Στόχος η μείωση του άγχους του εξεταζόμενου και η υψηλότερη απόδοσή του.
  • Ευνοϊκές για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Πώς θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τις εξετάσεις LRN;

Εάν έχετε αποφασίσει να δώσετε για το LRN, διαβάστε 5 χρήσιμες συμβουλές προετοιμασίας.

1. Μελετήστε την μορφή και τις απαιτήσεις της εξέτασης και λύστε πολλά υποδείγματα εξετάσεων προηγούμενων ετών (Past Papers):

Εξοικειωθείτε με τη μορφή της εξέτασης, δηλαδή την οργάνωση της σε ενότητες, τους τύπους ερωτήσεων που θα τεθούν και τους τομείς περιεχομένου που θα καλυφθούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε αποτελεσματικά και θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόση ώρα διαρκεί η κάθε ενότητα της εξέτασης, ώστε να εξασκηθείτε, συμπληρώνοντας υποδείγματα εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο, κάνοντας δηλαδή προσομοίωση της εξέτασης. Κάνοντας τακτική εξάσκηση συμπληρώνοντας Past Papers σε πραγματικό χρόνο, θα μείνετε οργανωμένοι και θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον χρόνο σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ώστε να ολοκληρώσετε όλες τις ερωτήσεις στον καθορισμένο χρόνο.

Επίσης, είναι σημαντικό να εξασκηθείτε σε στρατηγικές για την επιτυχία στις εξετάσεις, όπως η διαχείριση χρόνου, η εστίαση σε λέξεις-κλειδιά στις ερωτήσεις και η εξάλειψη των λανθασμένων απαντήσεων. Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας θα σας καθοδηγήσουν στην συστηματική εξάσκηση αυτών των στρατηγικών, ώστε να μπορείτε σταδιακά να κατακτήσετε δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, κριτικού αναστοχασμού και να οδηγηθείτε στην απόκτηση του πτυχίου LRN!

2. Κατανοήστε το σύστημα βαθμολόγησης της εξέτασης LRN:

Εξοικειωθείτε με το πώς βαθμολογείται η εξέταση LRN και τι απαιτείται για να επιτύχετε τη βαθμολογία που χρειάζεστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας σε τομείς που χρειάζονται βελτίωση.

Για παράδειγμα, εάν δείτε ότι χρειάζεστε περισσότερη εξάσκηση στην παραγωγή γραπτού λόγου, θα επικεντρωθείτε στην συγκεκριμένη δεξιότητα, δίνοντας έμφαση στην επίλυση περισσότερων writing papers. Με ιδιαίτερα μαθήματα, ένας καταρτισμένος και έμπειρος καθηγητής του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών θα είναι σε θέση να εντοπίσει άμεσα τυχόν κενά ή δυσκολίες σας, και να σας βοηθήσει ώστε συστηματικά και μεθοδευμένα να επιτύχετε σίγουρη βελτίωση και επιτυχία στις εξετάσεις σας.

3. Οργανωθείτε και διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον χρόνο σας:

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα μελέτης και τηρήστε το. Φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να αναθεωρήσετε το υλικό και να εξασκήσετε τις έννοιες. Το κλειδί της οργάνωσης είναι η απλοποίηση. Όταν ξέρετε ότι μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την οργάνωση της μελέτης σας σε ένα μέρος, και όχι σε χίλιες σκόρπιες σημειώσεις, χαρτάκια και υπενθυμίσεις, αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο ήρεμοι. Είναι γνωστό ότι όταν ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, όπως εν προκειμένω η πρωινή συνήθεια να συμβουλευόμαστε το πρόγραμμα μελέτης μας, αυτό μας αποσυμφορίζει ψυχολογικά και τονώνει την αυτοπεποίθησή μας.

4. Μείνετε συγκεντρωμένοι και αποφύγετε τους περισπασμούς

Αποφύγετε τους περισπασμούς κατά τη διάρκεια των συνεδριών μελέτης και μείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας. Είναι σημαντικό ο χρόνος μελέτης να είναι αποδοτικός. Για να μελετάτε πιο αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να φροντίζετε την διατροφή σας, την ξεκούραση σας, να αθλείστε συστηματικά (η άσκηση άλλωστε αποδεδειγμένα οξυγονώνει και τον εγκέφαλο, επιτρέποντας σας να μελετάτε εξίσου αποδοτικά αλλά σε λιγότερο χρόνο!).

Εάν νιώθετε καταβεβλημένοι, κάντε ένα σύντομο διάλειμμα για να εκτονωθείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μία σύντομη βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή να ακούσετε λίγη μουσική στον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό.

5. Παραμείνετε θετικοί και σίγουροι

Πιστέψτε στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Μείνετε θετικοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε δύσκολες ερωτήσεις ή αισθάνεστε άγχος. Μια θετική στάση, δηλαδή η νοοτροπία του ‘ναι, μπορώ’ σε ότι αφορά την ανάπτυξη και αυτοβελτίωση σας, τονώνουν την  αυτοπεποίθησή σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε την ημέρα των εξετάσεων.

 


Διαβάστε επίσης...

blog image5 ιδέες για να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα
blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ