211 800 0071

Μαθηματικά Γ Γυμνασίου - Βιβλίο - Λύσεις Ασκήσεων

Λύσεις Ασκήσεων για τα μαθηματικά της Γ Γυμνασίου

Ένα πολύ καλό λυσάρι για τις ασκήσεις των μαθηματικών της Γυμνασίου είναι αυτό του Αρνού, το οποίο και παραθέτουμε:

👉 Βρες καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών

Μαθηματικά Γ Γυμνασίου – Ύλη σχολικού βιβλίου

Α’ ΜΕΡΟΣ • ΑΛΓΕΒΡΑ

Κεφάλαιο 1ο – ΑΛΓΕΒΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κεφάλαιο 2ο – ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ – ΑΝΙΣΩΣΕΙΣ

Κεφάλαιο 3ο – Συστήματα γραμμικών εξισώσεων

Κεφάλαιο 4ο – Συναρτήσεις

Κεφάλαιο 5ο – Πιθανότητες

B’ ΜΕΡΟΣ • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ-ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ

Κεφάλαιο 1ο – ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Κεφάλαιο 2ο – ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ

Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου – Βιβλίο Μαθητή (εμπλουτισμένο)

Το βιβλίο μαθητή των μαθηματικών της Γ Γυμνασίου μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2212/Mathimatika_G-Gymnasiou_html-empl/

Η ύλη του βιβλίου είναι οργανωμένη σε δύο μέρη. Το Α΄ Μέρος περιλαμβάνει 5 Κεφάλαια που αναφέρονται στην Άλγεβρα, ενώ το Β΄ Μέρος περιλαμβάνει 2 Κεφάλαια που αναφέρονται στη Γεωμετρία και την Τριγωνομετρία. Κάθε Κεφάλαιο χωρίζεται σε ενότητες μαθημάτων.

Σε κάθε ενότητα περιλαμβάνονται:

1. Οι κύριοι στόχοι. Στην αρχή κάθε ενότητας αναγράφονται οι κύριοι στόχοι της, όπως διατυπώνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα, ώστε να ξέρεις πού σε οδηγεί ο καθηγητής σου.

2. Η δραστηριότητα. Οι δραστηριότητες είναι μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ενδιαφέροντα σου, που οδηγούν στην αναγκαιότητα της εισαγωγής των εννοιών που θα διδαχθείς ή στην επανάληψη και διεύρυνση άλλων που έχεις ήδη διδαχθεί σε προηγούμενες τάξεις. Με κατάλληλα ερωτήματα γίνεται προσπάθεια να επικεντρωθεί η προσοχή σου σε ορισμένες ενέργειες που θα σου δώσουν την ευκαιρία να αναπτύξεις πρωτοβουλία, να διατυπώσεις τις ιδέες και απόψεις σου και να τις ανταλλάξεις με τους συμμαθητές σου.

3. Το κυρίως μάθημα. Περιλαμβάνει γνώσεις που πρέπει να αποκτήσεις, να συγκρατήσεις και να μπορείς να εφαρμόζεις, όπως ορισμούς και ιδιότητες, που θα σου επιτρέψουν να επιλύεις προβλήματα και να διατυπώνεις συλλογισμούς. Σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει αποδείξεις βασικών προτάσεων.

4. Παραδείγματα – Εφαρμογές. Πρόκειται για ένα σύνολο λυμένων ασκήσεων και προβλημάτων, που σκοπεύουν να σου δώσουν τη δυνατότητα να μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις ανάλογες ασκήσεις, να διαπιστώσεις την ευρύτητα των εφαρμογών που έχουν τα Μαθηματικά, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες στις μεθόδους επίλυσης προβλημάτων και να διευρύνεις το πεδίο των γνώσεων σου.

5. Ερωτήσεις κατανόησης. Είναι απλά ερωτήματα ή σύντομα προβλήματα τα οποία πρέπει να μπορείς να απαντήσεις, μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος.Διαβάστε επίσης...

blog imageΤα 4 στάδια συγγραφής μιας καλής έκθεσης στο Γυμνάσιο
blog imageΧρήσιμες συμβουλές για την εκμάθηση Ισπανικών
blog image8 συμβουλές προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
blog imageΠαραγωγή Λόγου: τα 5 συχνότερα λάθη μαθητών και μαθητριών
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ