211 800 0071

8 συμβουλές προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Καθώς οι διακοπές του Πάσχα έφτασαν στο τέλος τους οδηγούμαστε προς την τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Παρακάτω θα βρεις 8 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε μία πιο ουσιαστική και αποδοτική μελέτη!

1. ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Θυμήσου τους στόχους σου και επικεντρώσου σε αυτούς. Προσπάθησε να τηρείς πιστά το πρόγραμμα μελέτης σου χωρίς να αναβάλλεις το διάβασμά σου για αργότερα.

2. ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ!

Ο τακτοποιημένος χώρος με καθαρό αέρα και καλό φωτισμό είναι το πρώτο βήμα για μια καλή και οργανωμένη μελέτη. Συγκέντρωσε τις σημειώσεις σου, θυμήσου τις συμβουλές των καθηγητών και των καθηγητριών σου και ξεκίνα το διάβασμά σου.

8 συμβουλές προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις​

3. SOCIAL MEDIA ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!

Κάθε ειδοποίηση του κινητού ή του υπολογιστή σου σε απομακρύνει ένα βήμα κάθε φορά από τους στόχους σου! Φρόντισε το κινητό να μένει έξω από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της μελέτης σου. Αν το διαδίκτυο είναι απαραίτητο στο διάβασμά σου, προτίμησε να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή ο οποίος δε θα είναι συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ!

ΝΑΙ! Κι άλλη επανάληψη! Η επανάληψη οδηγεί στην εμπέδωση και η εμπέδωση είναι ένας από τους δρόμους της επιτυχίας. Όχι ο μοναδικός, αλλά σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς!

5. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!

Φρόντισε να κάνεις μικρά συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια του διαβάσματός σου και ένα μεγάλο, το οποίο θα αξιοποιήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να εκτονωθείς! Κάνε γυμναστική στο σπίτι, χόρεψε, βγες για έναν περίπατο ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί με σκοπό να αναζωογονηθείς και να επιστρέψεις πιο αποδοτικός-η στη μελέτη σου.

6. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Φρόντισε να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή και σωστή ενυδάτωση! Να συμβουλεύεσαι κάποιον-α ειδικό σε θέματα διατροφής αν πιστεύεις πως αυτό θα σε βοηθήσει. Μην εμπιστεύεσαι άκριτα τις «δίαιτες του διαδικτύου»!

7. SOS ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τη γνώμη των γύρω σου και να κάνεις μια ουσιαστική μελέτη εφ’ όλης της ύλης. Στις Πανελλήνιες SOS θέματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

8. ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ!

Εφοδιάσου με θετική ενέργεια και σκέψου το καλοκαίρι που σε περιμένει! Να θυμάσαι πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, οι Πανελλήνιες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός μαθητή, όχι όμως ο μοναδικός δρόμος για να διαπρέψει και να ευτυχήσει!


Ελένη Δρακάκη, ΦιλόλογοςΔιαβάστε επίσης...

blog imageΤα 4 στάδια συγγραφής μιας καλής έκθεσης στο Γυμνάσιο
blog imageΧρήσιμες συμβουλές για την εκμάθηση Ισπανικών
blog imageΠαραγωγή Λόγου: τα 5 συχνότερα λάθη μαθητών και μαθητριών
blog imageΕξετάσεις LRN: 5 Συμβουλές Σίγουρης Επιτυχίας
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ