211 800 0071

Ψηφιακή Αφήγηση

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές αξιοποιούν την τεχνική της αφήγησης την οποία συνδυάζουν με τα πολυμέσα όπως η μουσική, η ηχογράφηση και οι εικόνες. Το τελικό αποτέλεσμα έχει την μορφή ενός βίντεο τροποποιώντας το περιεχόμενο του οποίου μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα αντικείμενα.

Διδακτικές Ενότητες:

  • Εισαγωγή στην Ψηφιακή Αφήγηση

Παρουσιάζεται η πρακτική της ψηφιακής αφήγησης, τα χαρακτηριστικά και τα είδη των ψηφιακών ιστοριών.

  • Το παιδαγωγικό υπόβαθρο

Οι παιδαγωγικές θεωρίες και μεθοδολογίες οι οποίες τεκμηριώνουν και υποστηρίζουν την αξιοποίηση της.

  • Τα μαθησιακά οφέλη

Οι μαθητές εξασκούνται στο γνωστικό τους αντικείμενο και αναπτύσσουν δεξιότητες , κριτική σκέψη, συναισθηματική νοημοσύνη και αλληλεγγύη.

 

  • Τα στάδια δημιουργίας

Αναλύονται τα στάδια δημιουργίας μίας ψηφιακής ιστορίας, ποια βήματα ακολουθεί ο μαθητής από την σύλληψη της ιδέας μέχρι και την ολοκλήρωση του project.

  • Τεχνικό μέρος 1: Επεξεργασία ήχου

Το πρώτο τεχνικό μέρος παρουσιάζει την επεξεργασία της μουσικής και της ηχογραφημένης αφήγησης των μαθητών και την μίξη τους σε ένα κοινό αρχείο ήχου κάνοντας τις απαραίτητες βελτιώσεις στο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου’’Audacity’’.

  • Τεχνικό μέρος 2:Τελική επεξεργασία πολυμέσων

Στο δεύτερο τεχνικό μέρος επιλέγονται οι εικόνες και εισάγονται μαζί με το αρχείο ήχου στο πρόγραμμα ‘’Photostory’’ώστε να δημιουργηθεί η ψηφιακή ιστορία των μαθητών στη μορφή του βίντεο.

Εισηγητής: Ιουλιανός Δημητροκάλλης.

Ο Ιουλιανός Δημητροκάλλης είναι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της τεχνολογίας, των ψηφιακών παιχνιδιών και της καινοτομίας, το 2015 ολοκλήρωσε με άριστα το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ”Σχεδιασμός και ανάπτυξη παιχνιδιών μάθησης” από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης(ΜΙΤ). Το 2017 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ”Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου
Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2019 έχοντας μελετήσει εις βάθος και εφαρμόσει πρακτικές και προσεγγίσεις νέων τεχνολογιών όπως είναι η ψηφιακή αφήγηση, το κινούμενο σχέδιο, η αξιοποίηση μουσικής και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και οι παιδαγωγικές θεωρίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη καλή πρακτική τους.

Διαθέτει κανάλι στο YouTube το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη και ελεύθερης πρόσβασης επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες παρουσιάζοντας με τη μορφή σύντομων βίντεο αλλά και webinars ψηφιακά εργαλεία, πολυμεσικές και διαδραστικές εφαρμογές, gamification και πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα τα βίντεο έχουν πάνω από 80.000 προβολές ενώ οι συνδρομητές του καναλιού ξεπερνούν τους 1.500. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του εκπαιδευτικού οργανισμού επιμορφώσεων ICTeers ο οποίος αποτελεί μία σύγχρονη και καινοτόμο εκπαιδευτική κοινότητα στο τομέα των νέων τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω οδηγών, εργαστηρίων, projects και webinars παρέχεται επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς σε καινοτόμες πρακτικές νέων τεχνολογιών.

Οι ακαδημαϊκές του σπουδές, έρευνα και δράση στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες, η εμπειρία στον χώρο των επιμορφώσεων και οι προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες του τον καθιστούν τον ιδανικό επιμορφωτή για το αντικείμενο των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

 

Κόστος Συμμετοχής: δωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Αν δεν είστε μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας καλέστε στο 211 800 0071 (καθημερινά 10:00 – 17:00) ή στείλτε email στο info@iphestus.com.