211 800 0071

Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού στη Σχολική Τάξη

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Αναμφισβήτητα η διαρκής αυτοβελτίωση είναι ο μοναδικός δρόμος για την εξέλιξη και την επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε καθηγητή που είναι συνειδητά αποφασισμένος να διαχειρίζεται όλους τους ρόλους που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό λειτούργημα, προς όφελος των μαθητών του, αλλά ταυτόχρονα προστατεύοντας τον εαυτό του από τη κόπωση και τη φθορά.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να παραθέσει αναλυτικά τους ρόλους που περιλαμβάνονται στο έργο της διδασκαλίας στη τάξη και να εκθέσει τρόπους για τη διαχείριση τους.

Θα αναλύσει επίσης τους 3 Κύκλους της  ψυχολογίας που επηρεάζουν σε καθημερινό επίπεδο την ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία, και τελικά θα θέσει τον καθηγητή ενώπιον ενός επιτακτικού  προβληματισμού: “Επιθυμώ εγώ να είμαι απλά ένας “ΚΑΛΟΣ” καθηγητής η ο “ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ” που κάθε μαθητής αναζητά για τον εαυτό του, και κάθε γονιός για την εκπαίδευση των παιδιών του;

Η απάντηση επαφίεται στον ίδιο τον καθηγητή, μετά το τέλος του σεμιναρίου!

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Εάν δεν είστε μέλος, μπορείτε να δείτε πληροφορίες εγγραφής εδώ.

Διδακτικές Ενότητες:

1. Είναι “λειτούργημα” το επάγγελμα του εκπαιδευτικού; Μπορεί να τεκμηριωθεί αυτός ο ισχυρισμός, και πως; Αν ναι, τι ρόλο παίζει η συνειδητοποίηση αυτής της γνώσης για την Αυτό-εικόνα του καθηγητή, και πως επιδρά επάνω στους μαθητές του;

2. Οι ρόλοι που καλείται να “παίζει” ο καθηγητής: Ηγείται, Διδάσκει, Εμπνέει, Καθοδηγεί, Εμψυχώνει, “ψυχαγωγεί”, ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα, προωθεί τη δράση και την έρευνα σε όλα τα πεδία, και πάνω από όλα γίνεται το “πρότυπο” για τους μαθητές του!

Πόσο εύκολο είναι να ανταπεξέρχεται ο καθηγητής σ όλους αυτούς τους ρόλους, με δεδομένες τις συνθήκες της εργασίας του;

3. Ο Κύκλος των Ανθρωπίνων Σχέσεων: α. Ο Εσωτερικός η Διανοητικός κύκλος, β. Ο Βιολογικός κύκλος και γ. Ο Εξωτερικός κύκλος η Περιβάλλον.

Πώς αυτοί οι “κρίκοι” αλληλοεπιδρούν; Πώς διαμορφώνουν τις καθημερινές σχέσεις του καθηγητή με τους μαθητές του;  Πώς μπορεί να τις διαχειρίζεται ο καθηγητής προς “όφελος” και των δύο εμπλεκομένων μερών;

Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσω αναλυτικής παρουσίασης και τεκμηρίωσης των παραπάνω 3 ενοτήτων.

Fragkouli

Εισηγητής: Φραγκούλη Αικατερίνη

Η κ. Φραγκούλη Αικατερίνη είναι Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών. Είναι φιλόλογος με εξειδίκευση στην επαγγελματική εκπαίδευση (Αμερικανικό Παν/μιο, Τομέας εξειδίκευσης:”Professional Psychology”). Έχει εργασθεί επί σειρά ετών στη First National City Bank, ως υπεύθυνος εκπαίδευσης στην Interamerican, στο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών (Ι.Χ.Ο.Σ), στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ), και στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή.

Τα τελευταία 20 έτη δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας, αποκλειστικά στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στη Κύπρο, με στόχο την αυτοβελτίωση και την ανάπτυξη της παραγωγικότητας των επαγγελματιών. Η πιο πρόσφατη συνεργασία της για στοχευμένη εκπαίδευση σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στη προσωπικότητα του καθηγητή ως Μέντορα του Εαυτού του και της Τάξης του, διενεργείται με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ).

Η κ. Φραγκούλη είχε τη τιμή να επιλεγεί από το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για να εκπαιδεύσει επί μια δεκαετία τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που είναι εγγεγραμμένα μέλη στο εν λόγω Επιμελητήριο, και προσεκλήθη για τον ίδιο εκπαιδευτικό σκοπό στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και των Σερρών.

Πραγματοποιεί επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορους Δήμους της χώρας, σε καθηγητές της Μέσης εκπαίδευσης, και σε καθηγητές Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Η εμπειρία της κ. Φραγκούλη στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγάλη και μερικές εταιρείες που την προσκάλεσαν γι’ αυτό το σκοπό είναι ενδεικτικά η Εμπορική Τράπεζα, η Εθνική Ασφαλιστική, Η Ελληνική Εταιρία Χρυσού, οι Επιχειρήσεις Αττική (superfast, τα πλοία που εκτελούν τη Γραμμή Πάτρα-Ιταλία, με σεμινάρια εν πλω) το Αττικό Μετρό, το Μέγαρο Μουσικής και πλήθος άλλων επιχειρήσεων και φορέων.

Επίσης, έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε 17 διαφορετικά Συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο, με πιο πρόσφατο το Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 211 800 0071 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 17:00), ή να στείλτε μας email στο info@iphestus.com ή μήνυμα μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook.