211 800 0071

Οργάνωση και διεξαγωγή διδασκαλίας μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί ο τρόπος διεξαγωγής ενός διαδικτυακού μαθήματος στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ΖΟΟΜ, η πρόσκληση και διαχείριση των συμμετεχόντων και οι ρυθμίσεις ασφαλείας της σύσκεψης. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα μάθουν τα εκπαιδευτικά εργαλεία που διαθέτει η πλατφόρμα και την δυνατότητα των break-out rooms ώστε να κατανέμουν τους μαθητές τους σε μικρότερες ομάδες εργασίας των οποίων έχουν τον έλεγχο και την επίβλεψη.

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα είστε σε θέση να διεξάγετε διαδικτυακά μαθήματα στην πλατφόρμα του ΖΟΟΜ έχοντας πλήρη γνώση όλων των εργαλείων και των δυνατοτήτων του.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Εάν δεν είστε μέλος, μπορείτε να δείτε πληροφορίες εγγραφής εδώ.

Διδακτικές Ενότητες:

Ειδικότερα, το επιμορφωτικό σεμινάριο παρέχει πληροφορίες αναφορικά με:

  1. Διεξαγωγή και προγραμματισμός μαθήματος. Τρόπους με τους οποίους ο εκπαιδευτικός μπορεί να διεξάγει το μάθημα του στην πλατφόρμα ή να το προγραμματίσει.
  2. Διαχείριση ασφάλειας, συνομιλίας και συμμετεχόντων. Ρύθμιση των δυνατοτήτων που παρέχονται στους συμμετέχοντες, η ασφάλεια της διαδικτυακής συνάντησης, το chat και η διαχείριση των συμμετεχόντων.
  3. Εκπαιδευτικά εργαλεία. Διαμοιρασμός οθόνης, διαδραστικός πίνακας και ρυθμίσεις πρόσβασης.
  4. Break-out rooms. Χωρισμός των συμμετεχόντων σε υπο-ομάδες και διαχείριση τους.

Εισηγητής: Ιουλιανός Δημητροκάλλης.

Ο Ιουλιανός Δημητροκάλλης είναι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της τεχνολογίας, των ψηφιακών παιχνιδιών και της καινοτομίας, το 2015 ολοκλήρωσε με άριστα το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ”Σχεδιασμός και ανάπτυξη παιχνιδιών μάθησης” από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης(ΜΙΤ). Το 2017 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ”Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου
Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2019 έχοντας μελετήσει εις βάθος και εφαρμόσει πρακτικές και προσεγγίσεις νέων τεχνολογιών όπως είναι η ψηφιακή αφήγηση, το κινούμενο σχέδιο, η αξιοποίηση μουσικής και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και οι παιδαγωγικές θεωρίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη καλή πρακτική τους.

Διαθέτει κανάλι στο YouTube το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη και ελεύθερης πρόσβασης επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες παρουσιάζοντας με τη μορφή σύντομων βίντεο αλλά και webinars ψηφιακά εργαλεία, πολυμεσικές και διαδραστικές εφαρμογές, gamification και πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα τα βίντεο έχουν πάνω από 80.000 προβολές ενώ οι συνδρομητές του καναλιού ξεπερνούν τους 1.500. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του εκπαιδευτικού οργανισμού επιμορφώσεων ICTeers ο οποίος αποτελεί μία σύγχρονη και καινοτόμο εκπαιδευτική κοινότητα στο τομέα των νέων τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω οδηγών, εργαστηρίων, projects και webinars παρέχεται επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς σε καινοτόμες πρακτικές νέων τεχνολογιών.

Οι ακαδημαϊκές του σπουδές, έρευνα και δράση στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες, η εμπειρία στον χώρο των επιμορφώσεων και οι προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες του τον καθιστούν τον ιδανικό επιμορφωτή για το αντικείμενο των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

 

Κόστος Συμμετοχής: δωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Αν δεν είστε μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας καλέστε στο 211 800 0071 (καθημερινά 10:00 – 17:00) ή στείλτε email στο info@iphestus.com.