211 800 0071

Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα μαθήματα

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

Όλο και περισσότεροι γονείς στρέφονται στα ιδιαίτερα μαθήματα επειδή αφενός η διδασκαλία στα ιδιαίτερα είναι πιο αποτελεσματική και αφετέρου εξοικονομούν χρόνο και κόστος από τις μετακινήσεις τους. Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η πιο αποδοτική μέθοδος διδασκαλίας, αφού ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσαρμόζει το μάθημα στις ανάγκες του μαθητή. Φυσικά, θα πρέπει να επιλεχθεί ο κατάλληλος εκπαιδευτικός ο οποίος θα μπορέσει να αναγνωρίσει το μαθησιακό προφίλ του μαθητή και θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τη μεθοδολογία για να τις μεταδώσει.

Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα μαθήματα

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών έχοντας βοηθήσει πάνω από 160,000 μαθητές και γονείς να βρουν τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για τα ιδιαίτερα μαθήματά τους, συγκέντρωσε μια λίστα με 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να επιλέξεις κι εσύ τον ιδανικό καθηγητή.

1. Επίλεξε πτυχιούχο εκπαιδευτικό, όχι εμπειρικό γνώστη.

Βεβαιώσου ότι ο καθηγητής ή ο δάσκαλος που θα επιλέξεις για τα ιδιαίτερα μαθήματά σου έχει το αντίστοιχο πτυχίο, άρα και το απαιτούμενο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και τις απαραίτητες γνώσεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις να κάνεις μαθήματα χημείας, επίλεξε καθηγητή πτυχιούχο του τμήματος χημείας του Αριστοτελείου ή του Καποδιστριακού ή αντίστοιχου πανεπιστημίου.

Τι να αποφύγεις: Απόφυγε εμπειρικούς γνώστες, φοιτητές, πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων και ερασιτέχνες οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, την απαραίτητη εμπειρία και ακαδημαϊκή κατάρτιση. Εκτός από τα χρήματά σου, θα χάσεις και τον χρόνο σου!

2. Επίλεξε πιστοποιημένο εκπαιδευτικό, με άδεια διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ο ΕΟΠΠΕΠ είναι ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων ο οποίος πιστοποιεί τους εκπαιδευτικούς, αφού ελέγξει ότι κατέχουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά  προσόντα, όπως επίσης την ψυχική και σωματική υγεία για να διδάξουν. Οι καθηγητές ξένων γλωσσών είναι απαραίτητο να διαθέτουν τη σχετική άδεια διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ, η οποία μπορεί να ελεγχθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

3. Επίλεξε εκπαιδευτικό από την περιοχή σου, ή από κοντινή περιοχή.

Εφόσον φυσικά τα μαθήματα δεν γίνονται μέσω διαδικτύου (online), είναι σημαντικό ο καθηγητής/δάσκαλος που θα επιλέξεις να μένει κοντά σου. Αυτό εξασφαλίζει την επιθυμητή ευελιξία του προγράμματος των μαθημάτων, π.χ. αν χρειαστεί κάποιο μάθημα να αναβληθεί ή να γίνουν επιπλέον ώρες.

4. Επίλεξε εκπαιδευτικό με εξειδίκευση σε αυτό που χρειάζεσαι.

Για παράδειγμα αν θέλεις να προετοιμαστείς για τις εξετάσεις του IELTS θα πρέπει να επιλέξεις καθηγητή αγγλικών με πείρα στη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν εξειδίκευση σε συγκεκριμένα αντικείμενα κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές και συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Επίσης, ορισμένοι εκπαιδευτικοί έχουν πολυετή πείρα και εξειδίκευση σε συγκεριμένες κατηγορίες μαθητών (π.χ. ενήλικες) ή σε συγκεκριμένες εξετάσεις (π.χ. πανελλήνιες). Αυτοί οι εκπαιδευτικοί έχουν προσαρμόσει το μάθημά τους ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις και επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Που θα βρεις εκπαιδευτικούς με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών μπορείς εύκολα να βρεις εύκολα και γρήγορα πιστοποιημένους καθηγητές και δασκάλους για ιδιαίτερα μαθήματα. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης εκπαιδευτικών με φίλτρα όπως περιοχή, εξειδίκευση, ηλικία μαθητή, τύπος μαθήματος, διαθεσιμότητα κλπ ώστε η αναζήτηση να γίνεται στοχευμένα.  Οι εκπαιδευτικοί του Δικτύου έχουν ελεγχθεί για το πτυχίο τους και την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ. Η επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό που σε ενδιαφέρει γίνεται άμεσα, μέσω μιας απλής φόρμας επικοινωνίας και δεν απαιτεί να κάνεις εγγραφή ή να πληρώσεις.

☞ BONUS TIP 1

Η αξιολόγηση του καθηγητή/δασκάλου δεν γίνεται από το τηλέφωνο! Κλείσε ένα ραντεβού γνωριμίας με τον εκπαιδευτικό που σε ενδιαφέρει για να συζητήσετε από κοντά και να δεις αν ταιριάζει η «χημεία» σας.

☞ BONUS TIP 2

Βρες εκπαιδευτικό και κλείσε τον από νωρίς, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η διαθεσιμότητά τους μειώνεται και οι τιμές ανεβαίνουν!Διαβάστε επίσης...

blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
blog image50 Αρχαίες Ελληνικές Εκφράσεις που Χρησιμοποιούμε Σήμερα και η Σημασία τους
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ