211 800 0071

Πώς να αυξήσεις το εισόδημά σου από τα ιδιαίτερα μαθήματα

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

Η αγάπη για τη μετάδοση γνώσης, για τη διδασκαλία αλλά και για τους ίδιους τους μαθητές αποτελεί κινητήριο δύναμη για τους εκπαιδευτικούς! Ωστόσο, εκτός από λειτουργοί οι εκπαιδευτικοί είναι και επαγγελματίες και συνεπώς, είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό να επιδιώκουν την αύξηση των εσόδων τους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Για να αυξήσεις, λοιπόν, τα έσοδά σου από τα ιδιαίτερα μαθήματα, μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω μεθοδολογία, η οποία, όπως φαίνεται, είναι απλή και αποτελείται από 3 συγκεκριμένα βήματα. Δεν έχει σημασία σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι τώρα. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Φυσικά, η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και σωστό προγραμματισμό. Το επιχειρείν είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας ταχύτητας!

Ιδιαίτερα μαθήματα - Ανάπτυξη μαθητολογίου

ΒΗΜΑ 1o: Εξασφάλισε αρχικά ένα βασικό επίπεδο εισοδήματος.

Όταν είσαι στην αρχή της καριέρας σου και έχεις λίγους ή και καθόλου μαθητές, θα χρειαστεί να είσαι πιο διαλλακτικός ως προς την κοστολόγηση των μαθημάτων. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα αξιώσεις κάτι λιγότερο από αυτό που αντιστοιχεί στο επιστημονικό σου υπόβαθρο. Αν δε γνωρίζεις πού κυμαίνονται οι τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων για την ειδικότητά σου, μπορείς να ρωτήσεις τον προσωπικό σου σύμβουλο στο Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών.

Πώς βοηθάει το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών σε αυτή τη κατεύθυνση;

Πέρα από τη συμβουλευτική, το Δίκτυο σου παρέχει μια σταθερή ροή μαθητών, δίνοντάς σου ευκαιρίες επικοινωνίας με νέους ενδιαφερόμενους όλη τη διάρκεια του έτους. Έτσι, σταδιακά, αναπτύσσεις το μαθητολόγιό σου και επιτυγχάνεις ένα σταθερό βασικό εισόδημα. Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο πώς το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών βοηθάει τους καθηγητές να βρουν μαθητές για ιδιαίτερα μαθήματα.

ΒΗΜΑ 2o: Εξειδικεύσου σε ένα τομέα του αντικειμένου σου και ανάπτυξέ τον ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Για παράδειγμα, ένας καθηγητής αγγλικών μπορεί να εξειδικευτεί σε ορολογίες (business, medical, tourism κλπ), ένας καθηγητής κιθάρας στη διδασκαλία της Jazz μουσικής, ένας καθηγητής μαθηματικών στην προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις κ.ο.κ. Διαμόρφωσε ανάλογα το προφίλ-βιογραφικό σου δίνοντας έμφαση στην εξειδίκευσή σου, ώστε να προσελκύσεις τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους.

Η εξειδίκευση αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον καθηγητή, δηλαδή αυτό που θα τον κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι απαραίτητο ώστε να προχωρήσεις στο τρίτο βήμα. Τα 4 χαρακτηριστικά ενός καλού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είναι:

  1. Να παρέχει αξία στους μαθητές. Να αφορά κάτι το οποίο χρειάζονται οι μαθητές, αν όχι όλοι, έστω μια κατηγορία μαθητών.
  2. Σπανιότητα. Όσο πιο δυσεύρετη είναι μια εξειδίκευση τόσο το καλύτερο για αυτόν που την κατέχει.
  3. Δύσκολο να αντιγραφεί ή να υποκατασταθεί. Αν είναι εύκολο για κάποιον να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τότε η διάρκειά του θα είναι μικρή.
  4. Να έχεις τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτείς στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πώς βοηθάει το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών σε αυτή τη κατεύθυνση;

Έχοντας τα δεδομένα και την τεχνογνωσία, μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις τον τομέα εξειδίκευσης που αποτελεί ευκαιρία, με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις και τον ανταγωνισμό. Η επιλογή του κατάλληλου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος γίνεται ξεχωριστά για κάθε έναν καθηγητή, αφού αναλυθεί το ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον (ανταγωνισμός, επικαιρότητα, συγκυρίες κλπ) και το προσωπικό προφίλ του (προτιμήσεις, ηλικία, ακαδημαϊκό υπόβαθρο κλπ).

Ψάχνεις για ιδιαίτερα μαθήματα; Γίνε μέλος στο Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών και ανάπτυξε το μαθητολόγιό σου!

ΒΗΜΑ 3o: Αντικατάστησε σταδιακά τα μαθήματα που ολοκληρώνονται με μαθήματα υψηλότερης αμοιβής.

Όταν έχεις (σχεδόν) γεμάτο πρόγραμμα και το εισόδημά σου είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, μειώνεται το άγχος σου και αυξάνεται η διαπραγματευτική σου ισχύς. Σε αυτή τη φάση, έχεις τη δυνατότητα να αξιώσεις υψηλότερη αμοιβή από τους νέους ενδιαφερόμενους-μαθητές. Η αύξηση θα πρέπει να γίνεται σε λογικά πλαίσια. Για παράδειγμα, αν αρχικά χρέωνες 13€/ώρα, μπορείς να το κάνεις 15€/ώρα για τους καινούργιους μαθητές (δεν αλλάζουμε τη χρέωση στους ήδη υπάρχοντες).

Πώς βοηθάει το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών σε αυτή τη κατεύθυνση;

Διαμορφώνοντας κατάλληλα το προφίλ σου δίνοντας έμφαση στο ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα και με στοχευμένη διαφήμιση στο κοινό όπου θέλεις να απευθυνθείς, λαμβάνεις συνεχώς αιτήσεις μαθητών με καλύτερες προοπτικές επιτυχούς συνεργασίας! 

Η ομάδα του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών βοηθάει από το 2013 τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα να αναπτύξουν το μαθητολόγιο τους σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια προσωποποιημένη στρατηγική. Αν θέλετε και εσείς να αυξήσετε το εισόδημά σας από τα ιδιαίτερα μαθήματα, εγγραφείτε στο Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών.



Διαβάστε επίσης...

blog image5 ιδέες για να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα
blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ