211 800 0071

Εξετάσεις TOEIC: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

1. Τι είναι το TOEIC;

Το TOEIC® είναι μία εξέταση πολλαπλών επιλογών που κατατάσσει τους υποψήφιους σε επίπεδο Α1-Γ2, ανάλογα με τις γλωσσικές τους επιδόσεις στο καθημερινό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Η εξέταση αφορά στην κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου (Listening και Reading).

2. Ποια είναι η διάρκεια και η δομή της εξέτασης;

Το TOEIC® Listening and Reading διαρκεί 2 ώρες και αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη:

Κατανόηση προφορικού λόγου από CD (Listening Comprehension)

Διάρκεια 45′

 • 6 ερωτήσεις (Φωτογραφίες)
 • 25 ερωτήσεις – απαντήσεις
 • 39 ερωτήσεις (Διάλογοι)
 • 30 ερωτήσεις (Oμιλίες)

Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading Comprehension)

Διάρκεια 75′

 • 30 ερωτήσεις (Ελλιπείς προτάσεις)
 • 16 ερωτήσεις (Συμπλήρωση Κειμένων)
 • 54 ερωτήσεις (Κατανόηση Κειμένων)
Εξετάσεις TOEIC: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

3. Κάθε πότε διενεργούνται εξετάσεις TOEIC;

Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα με τα αιτήματα των υποψηφίων, εκτός από τις ανακοινωθείσες ημερομηνίες, ενδέχεται να προστεθούν νέες. Επίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός υποψηφίων για μια ανακοινωθείσα ημερομηνία, η εξέταση μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία και οι εγγραμμένοι υποψήφιοι ενημερώνονται έγκαιρα.

4. Πώς γίνεται η βαθμολόγηση στο TOEIC;

Η βαθμολογία στο TOEIC® Listening and Reading καθορίζεται από τον αριθμό των σωστών απαντήσεων.

Ο αριθμός των σωστών απαντήσεων στο κάθε μέρος του τεστ μετατρέπεται σε βαθμολογία με κλίμακα. Σε κάθε υποψήφιο δίνονται τρεις βαθμοί σε κλίμακα:

– ένας βαθμός (5 – 495) για το Ακουστικό μέρος (Listening Section),

– ένας βαθμός (5 – 495) για το μέρος της Κατανόησης Κειμένων (Reading Section)

– ένα συνολικός βαθμός (10 – 990) που αποτελείται από το άθροισμα των βαθμών του Ακουστικού μέρους και του μέρους της Κατανόησης Κειμένων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι αντιστοιχίες σκορ και επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες.

 • Για επίπεδο B1 το προαπαιτούμενο σκορ είναι 405 – 500
 • Για επίπεδο B2 το προαπαιτούμενο σκορ είναι 505 – 780
 • Για επίπεδο Γ1 το προαπαιτούμενο σκορ είναι 785 – 900
 • Για επίπεδο Γ2 το προαπαιτούμενο σκορ είναι 905 – 990

5. Πότε θα λάβω τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων και των εκδόσεων αποτελεσμάτων όλης της χρονιάς ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εκ των προτέρων, ώστε ο εκάστοτε υποψήφιος να κάνει τον προγραμματισμό του.

6. Μπορώ να ζητήσω αναβαθμολόγηση;

Εάν ο υποψήφιος επιθυμεί να ζητήσει επανεξέταση του γραπτού του, μπορεί να το κάνει το αργότερο εντός 30 ημερών από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υποβάλλοντας την κατάλληλη αίτηση αναβαθμολόγησης και καταβάλλοντας τέλος αναβαθμολόγησης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, λαμβάνει επιστολή που τον ενημερώνει για το νέο αποτέλεσμα το οποίο είναι οριστικό. Σε περίπτωση που μετά από διαδικασία αναβαθμολόγησης αλλάξει θετικά το αποτέλεσμα της εξέτασης, το τέλος αναβαθμολόγησης επιστρέφεται και εκδίδεται νέο δελτίο επίδοσης του υποψηφίου (score report).

7. Πόσο συχνά μπορώ να συμμετέχω στις εξετάσεις TOEIC;

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μία φορά κάθε 28 ημερολογιακές ημέρες (συμπεριλαμβάνονται σαββατοκύριακα, αργίες και η ημέρα εξέτασης).

8. Πόσο κοστίζει η εξέταση TOEIC;

Αναφορικά με το κόστος της εξέτασης ο υποψήφιος ενημερώνεται κατά τη διάρκεια εγγραφής του από την ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μέχρι τη στιγμή της σύνταξης του παρόντος το κόστος ανέρχεται στα 150€.

9. Υπάρχει πρόνοια για υποψηφίους με ειδικές ανάγκες;

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχει δεσμευτεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του κοινού της. Αν ο υποψήφιος χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις στις εξετάσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Γραφείο EPN της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και να προσκομίσει τα ανάλογα δικαιολογητικά, 30 ημερολογιακές ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασης, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτησή του. Δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τις ειδικές ρυθμίσεις.

10. Υπάρχει «ημερομηνία λήξης» για το TOEIC;

Αν και πρόκειται για πιστοποιητικό κατάταξης σε επίπεδο, δεν υπάρχει «ημερομηνία λήξης». Σε κάθε περίπτωση όμως και εάν ο στόχος είναι οι σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό, καλό είναι ο υποψήφιος να συμβουλευτεί το πανεπιστήμιο ή τον εργοδότη στη χώρα υποδοχής.

Πού θα βρω καθηγητές Αγγλικών για ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας για το TOEIC;

Οι καθηγητές Αγγλικών του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών είναι πιστοποιημένοι και μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις στις εξετάσεις για το TOEIC με ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στο σπίτι ή online.Διαβάστε επίσης...

blog image5 ιδέες για να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα
blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ