211 800 0071

Εντοπίζω τις μαθησιακές δυσκολίες και ενημερώνω τους γονείς

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Απόσπασμα του σεμιναρίου

Περιεχόμενα εισήγησης

1. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα δυσκολιών (ιεράρχηση συμπτωμάτων & παραδείγματα)

  • α) στη χρήση του Προφορικού Λόγου,
  • β) στην Αναγνωστική Κατανόηση,
  • γ) στην Ορθογραφημένη Γραφή
  • δ) στην Παραγωγή Γραπτού Λόγου

2. Ευαισθητοποίηση-Ενημέρωση γονιών στις παραπάνω δυσκολίες

3. Συμβουλευτική Γονιών για περαιτέρω διερεύνηση αυτών των δυσκολιών

Εισηγητής: Μιχαήλ Χρυσός, Εκπαιδευτικός-Ψυχοπαιδαγωγός (Β.Α., M.Ed., Ph.D)

Ο Κος Χρυσός είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Διδακτική στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής (κλάδος Παιδαγωγικής Ψυχολογίας) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, έχει δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση (τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), ενώ είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής (Ενηλίκων) Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΕΠΙΣ και δομών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως υπεύθυνος εκπαίδευσης, υποστήριξης και κατάρτισης α) ατόμων με ειδικές ανάγκες σε χώρους ειδικής αγωγής, β) σε Σχολές Γονέων, γ) εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας σε σχολεία και φορείς επιμόρφωσης. Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών οργανισμών ανάλογου επιστημονικού περιεχομένου.

Το σεμινάριο είναι ασύγχρονο και έχει διάρκεια μία ώρα. Για την χορήγηση Βεβαίωσης Παρακολούθησης, θα πρέπει να απαντηθεί σχετικό ερωτηματολόγιο 9 ερωτήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κόστος Συμμετοχήςδωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών. Αν δεν είστε μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας καλέστε στο 211 800 0071 (καθημερινά 10:00 – 17:00) ή στείλτε email στο info@iphestus.com.

Η συνδρομή περιλαμβάνει ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα σεμινάρια και όλες τις υπηρεσίες του Δικτύου

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας στο 211 800 0071 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 17:00), ή να στείλτε μας email στο info@iphestus.com ή μήνυμα μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook.