211 800 0071

CLIL, comics και memes: Aς εμπλουτίσουμε το μάθημα Αγγλικών!

Ενημερώθηκε:


Author Image Ιδιαίτερα μαθήματα

Απομνημόνευση, ασκήσεις, φωτοτυπίες, και ξανά από την αρχή! Σας θυμίζει κάτι;

Μέχρι πρόσφατα, τα μαθήματα ξένων γλωσσών περιλάμβαναν πολύ κόπο, αρκετή παπαγαλία και χλιαρή επιβράβευση, αφού παρά τις εντατικές προσπάθειες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, πολλοί μαθητές δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Η διασύνδεση της τάξης με ερευνητικές πρωτοβουλίες, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η σοβαρή προσπάθεια εκδοτικών οίκων να δημιουργήσουν course books που ακολουθούν νέους κανόνες έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας στην τάξη των Αγγλικών!

Πώς θα κάνουμε τους μαθητές μας να αγαπήσουν το μάθημα αγγλικών και να μιλήσουν τη γλώσσα;

Digibooks CLIL

Καν’το CLIL!

Μέσα από το CLIL, που σημαίνει ενσωματωμένη εκμάθηση περιεχομένου και γλώσσας, τα παιδιά δεν μαθαίνουν απλώς Αγγλικά, μαθαίνουν τα πάντα μέσα από τα Αγγλικά!

Τα βιβλία της Express Publishing δίνουν έμφαση στη προσέγγιση CLIL και ξεναγούν τα παιδιά στον κόσμο της βιομηχανικής επανάστασης, του Βορείου Σέλας, της Βικτωριανής Αγγλίας και η λίστα συνεχίζεται! Όλα αυτά, κεντρίζουν την προσοχή των παιδιών που αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες ενώ μαθαίνουν περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους μέσα από αυθεντικό περιεχόμενο.

Projects, γρίφοι, και επικοινωνιακές δραστηριότητες ενισχύουν την κριτική σκέψη, τη συνεργατικότητα, και την κατάρτιση των μαθητών στη χρήση ψηφιακών μέσων και πηγών,  ενώ οι ενότητες Public Speaking (Ρητορική & Δημόσιος Λόγος) τους εξοπλίζουν με δεξιότητες πολύτιμες για το μέλλον τους, παρέχοντας την απαραίτητη βοήθεια ώστε να αναπτύξουν σωστά δομημένο προφορικό λόγο.

Εxpress DigiBooks: παιχνιδοποίηση, καινοτομία, αυτονομία

Την ίδια στιγμή, ο συνδυασμός ψηφιακού και έντυπου περιεχομένου αξιοποιεί Blended και Flipped Learning προσεγγίσεις και δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον που ενθαρρύνει την αυτονομία και την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων. Τα παιδιά παράλληλα μαθαίνουν παίζοντας, αφού μέσω των Express DigiBooks, οι μαθητές εντάσσονται σε ομάδες, κερδίζουν βραβεία, και προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις!

Ωστόσο, οι ψηφιακές εφαρμογές διευκολύνουν μικρούς και μεγάλους! Τα Εxpress DigiBooks αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, αφού διευκολύνουν και αυτοματοποιούν καθημερινές διαδικασίες. Μπορείτε να κατεβάσετε το #English DigiBooks στο κινητό, το tablet, ή τον υπολογιστή σας και να:

  1. έχετε πρόσβαση σε όλα τα audio & video tracks χωρίς τη χρήση CD. Τέλος το άσκοπο ψάξιμο!
  2. διορθώνετε εργασίες και ασκήσεις για το σπίτι, χωρίς να εγκαταλείψετε την πλατφόρμα.
  3. αναθέτετε homework με δύο κλικ.
  4. δημιουργείτε αξιολογήσεις προόδου με δυο κλικ, εφόσον οι μαθητές σας χρησιμοποιούν την πλατφόρμα!
  5. ενθαρρύνετε την αυτονομία των μαθητών καθώς έχουν την ευκαιρία να δουν video με εξηγήσεις πάνω στην γραμματική και την γραπτή έκφραση.

Θα κάνω γραμματική;

Το #Εnglish αφήνει πίσω την πεποίθηση ότι η σωστή διδασκαλία Αγγλικών οφείλει να περιλαμβάνει πολλή εξάσκηση στις γραμματικές δομές, χωρίς να απορρίπτει εντελώς τη χρησιμότητα μιας πιο συστηματοποιημένης ενασχόλησης!

Έτσι, τα γραμματικά φαινόμενα δίνονται σε chunks προκειμένου να είναι εύληπτα και οι μαθητές χρησιμοποιούν αμέσως τη γλώσσα-στόχο προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μιλήσουν για θέματα τα οποία τους αφορούν.

Την ίδια στιγμή, το Grammar Book του #English μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν οι εκπαιδευτικοί κρίνουν ότι αυτό είναι προς όφελος των μαθητών και μαθητριών, ενώ τα animated videos των Express DigiBooks προσφέρουν κατανοητές εξηγήσεις κάθε γραμματική δομή.

Hello,#CodeCrackers!

Τέλος, έρχονται οι CodeCrackers! Η Suki, o Leo, η Liv και ο Nick ταξιδεύουν με τους μαθητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τον εξαφανισμένο καθηγητή αρχαιολογίας, τον Prof. Watt! Δεν είναι όμως μόνο δεινοί ερευνητές – οι περιπέτειες τους δίνουν τροφή για συζήτηση καθώς οι τέσσερις ήρωες συναντούν διλήμματα, ενδιαφέροντες ανθρώπους και πρωτόγνωρες καταστάσεις!

Tα animated videos των CodeCrackers, από την άλλη, είναι ιδανικά για dictoglosses, picture dictation, και δραστηριότητες που βασίζονται σε videos, ενώ προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για να εκθέσετε τους μαθητές σας στους ήχους και τον επιτονισμό της Αγγλικής!

Διαβάστε πρακτικές συμβουλές για το πώς θα εντάξετε τα Express DigiBooks στο μάθημά σας.

Είπαν για το #Εnglish:

 

“It is a fresh and engaging course book! Wonderful topics! It gives students the opportunity to discuss about values and do research! Code crackers are absolutely appealing to our students! All in all both students and teachers love it!”

“I really enjoyed how simple and easy to teach this book is and how much my students participated in class. The projects were all engaging and, of course, the CodeCrackers were so interesting that my kids went on to read all the stories to see how it ends.”

“Lots of material available for the students. Plethora of projects, presentations, extra writing section and speaking. Extensive revision in vocabulary and grammar.”

“The teaching techniques were really helpful but,coming from a really hard and long book, I found myself enjoying this book a lot since I had time to do projects,activities e.t.c. I never had time to do .Wonderful videos, kids liked them too. Made us want to learn more about these stories. Games are excellent as always.”

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ξεφυλλίστε το #English, εδώ!Διαβάστε επίσης...

blog image5 ιδέες για να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα
blog imageΜπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην ανάγνωση;
blog imageΜαθαίνοντας Κινέζικα. Οι εξετάσεις YCT, HSK, HSKK και BCT.
blog imageΤα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
Δείτε όλα τα άρθρα εδώ